DomovŠportTigri danes odpotovali v Sarajevo

Tigri danes odpotovali v Sarajevo

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so se danes odpravili v Sarajevo, kjer jih v torek ob 18. uri čaka tekma sedmega kola Druge divizije Lige ABA z Bosno Royal. Primorski »tigri« so trenutno s petimi zmagami na vrhu lestvice regionalnega tekmovanja.

Sezono 2017/2018 je moštvo Sixta Primorske začelo z velikimi ambicijami in vložen trud se je košarkarjem in strokovnemu štabu povrnil – po 13 odigranih tekmah v Drugi diviziji Lige ABA in Ligi Nova KBM imajo »tigri« na svojem računu pet zmag v regionalnem tekmovanju in šest v državnem prvenstvu.

Niz zmag, izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca so neporaženi na zadnjih šestih tekmah, bodo primorski »tigri« skušali nadaljevati v Sarajevu pri Bosni Royal. Ekipa iz glavnega mesta Bosne in Hercegovine ima po šestih odigranih kolih Lige ABA 2 le dve zmagi in trenutno zaseda deseto mesto na lestvici. V dresu sarajevskega moštva je najnevarnejši igralec Miroslav Pašaljić, ki v povprečju dosega 16,7 točke na tekmo. S tem dosežkom je trenutno šesti najboljši strelec Druge divizije Lige ABA.

Foto: KK Sixt Primorska

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixta Primorske: »Kljub nizu zmag moramo nadaljevati z delom. V zadnjem času nekoliko padamo v formi, zato moramo delati na tem, da dvignemo energijo in se mentalno dobro pripravimo na naslednje tekme. Prva resna preizkušnja po reprezentančnem odmoru nas čaka že v torek v Sarajevu proti Bosni Royal.«

Alen Hodžić, igralec KK Sixta Primorske: »V Sarajevu bomo zaigrali proti kakovostni ekipi, ki nastopa v kar treh tekmovanjih. Košarkarji Bosne Royal igrajo zelo raznovrstno igro, tako da bomo morali biti osredotočeni skozi celotno tekmo. Kot vsako tekmo doslej, gremo na zmago!«