DomovŠportODZIV FC KOPER: “To, kar dela Mandarić, pa je prej vse drugo kot nogomet”

ODZIV FC KOPER: “To, kar dela Mandarić, pa je prej vse drugo kot nogomet”

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na odzive NK Olimpija Ljubljana oz. njenega predsednika Milana Mandariča, objavljene v športnem dnevniku Ekipa SN, odgovarjajo tudi v FC Koper – pisanje Koprčanov objavljamo v celoti.

“Nogometni klub FC Koper se čuti primoranega odgovoriti na odzive NK Olimpija Ljubljana oziroma njenega predsednika Milana Mandarića.

FC Koper povsem podpira svojega športnega direktorja Boška Županovića in mu stoji ob strani, kar ima toliko večji pomen, saj naš klub od slednjega ni odvisen tako, kot je od Mandarića odvisen nogometni klub Olimpija. Žal verjamemo, da je vse, kar je za Športni dnevnik Ekipa SN povedal naš športni direktor, resnica. Milanu Mandariću se tovrstne izjave štejejo v veliko sramoto in puščajo ogromen madež na njegovem imenu tako v Sloveniji kot širše.

Foto: arhiv ekoper.si

Čudi nas tudi dejstvo, da se gospod v teh letih, ki šteje že spoštljivih 79 let, in uspešen poslovnež, kot je Milan Mandarić, spušča na tako nizek nivo in »pljuva« vsepovprek. Med drugim tudi g. Županovića in g. Matoza, ki ju je še nedavno tega hvalil na vse pretege in ju koval v zvezde. Žalostno je tudi, da želi taisti človek uničiti konkurenčen klub, kar bi v našem primeru pomenilo tudi, da bi bilo 400 otrok, nogometnih navdušencev, prepuščeno ulici.

FC Koper nasprotnikov, razen seveda na nogometnih zelenicah, nima. Zato nas žalosti dejstvo, da se je NK Olimpija pod vplivom Milana Mandarića identificirala kot velik nasprotnik FC Kopra, kar se v preteklosti, pod vodstvom bivših predsednikov, ni nikoli zgodilo. Z vsemi klubi po vsej državi imamo namreč odlične, lahko celo rečemo zgledne odnose, in z njimi več kot uspešno sodelujemo. Cenimo in zahvaljujemo se vsem športnim delavcem in nogometnim funkcionarjem po vsej državi, ki s svojim vsakdanjim trudom delajo v dobrobit nogometa. Tudi nogometnemu klubu Olimpija, njihovim zaposlenim, trenerjem, ostalim delavcem in mladinskemu pogonu želimo vse najboljše in upamo, da se bodo, ko bodo spoznali, da je pravljica Milana Mandarića v resnici Potemkinova vas, uspešno in čim manj boleče pobrali. Nam je po dolgih mukah uspelo ubežati njegovim krempljem, tako da lahko še naprej uživamo v naši strasti, ki se ji reče nogomet. To, kar dela Mandarić, pa je prej vse drugo kot nogomet.

NK Olimpiji zato predlagamo, naj se pogovori z Milanom Mandarićem in od njega zahteva, da preneha z žaljenjem naših otrok ter jih že enkrat pusti na miru. Tistih nekaj let, ko je obvladoval nogomet v Kopru, nam je bila že dovolj velika šola, da strici iz Amerike obstajajo samo še v pravljici.

P.s.: Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili tudi vsem, ki nas podpirajo in bodrijo v boju za licenco in ponovno nastopanje v prvi slovenski nogometni ligi, kamor tudi spadamo. Prav je, da še posebej izpostavimo NK Maribor, ki se nam je oglasil, da bi v znak podpore z našo člansko ekipo odigral prijateljsko tekmo. Kaj kmalu se bo torej zgodilo, da bo na Bonifiki nastopil državni prvak in udeleženec elitne Lige prvakov, kar nam veliko pomeni in si štejemo v veliko čast.”

Boško Županović: “Milan Mandarić je v mojem življenju veliko razočaranje”