DomovNoviceGradnja podružnične lekarne v Pobegih gre po načrtih

Gradnja podružnične lekarne v Pobegih gre po načrtih

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper bo jeseni razširila lekarniško mrežo z odprtjem nove lekarniške enote javnega lekarniškega zavoda Obalnih lekarn Koper v Pobegih, ki bo na tem širšem zalednem območju povečala dostopnost do kakovostnih lekarniških storitev. Gradnja prizidka za lekarniško podružnico ob poslopju stavbe krajevne skupnosti, v kateri je tudi ambulanta družinske medicine Zdravstvenega doma Koper, je v zaključni fazi: julija se bodo zaključila obrtniško-instalacijska dela, sledila bo še ureditev neposredne okolice.

Na podlagi uspešno izvedenih javnih razpisov so bili tudi že izbrani izvajalci za izdelavo oziroma dobavo opreme. Do konca meseca avgusta bo Lekarniška podružnica Pobegi notranje opremljena, v septembru sledijo dobava in namestitve avtomatiziranega robotiziranega sistema skladiščenja in virtualnih polic ter avtomatizirane varne blagajne.

Kot del sodobno opremljene podružnične lekarne bo na zunanjo steno prizidka nameščen tudi samopostrežni avtomat.

Podružnična lekarna Pobegi bo svoja vrata odprla jeseni, po pridobitvi dovoljenja za izvajanje lekarniške dejavnosti s strani Ministrstva za zdravje, s tem pa bo tudi na podeželju Mestne občine Koper omogočena boljša in lažja dostopnost do zdravil in ostalih izdelkov za podporo zdravljenja ter ohranitev zdravja.

Foto: MOK, Obalne lekarne Koper