DomovNovice“Zaradi nedodelanega, popolnoma zgrešenega in z vsako logiko skreganega sistema javnih naročil, prihaja do tovrstnih nesreč!”

“Zaradi nedodelanega, popolnoma zgrešenega in z vsako logiko skreganega sistema javnih naročil, prihaja do tovrstnih nesreč!”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na delu gradbišča za nov rekreacijski park ob ustju Badaševice je v noči med soboto in nedeljo prišlo do nepričakovanega premika dela zemljine, ki je skupaj z delom tartanske steze in ograje zdrsnilo proti kanalu.

Strokovne službe Mestne občine Koper so skupaj z geomehaniki že na terenu, kjer iščejo vzroke za nastalo škodo in tehnične rešitve za sanacijo, ki bo stekla takoj, ko bo možno. Trenutno ugotavljajo, kdo je odgovoren za napako, ki je nedvoumna. Ali je to projektant, nadzornik ali izvajalec, pa bodo pokazale nadaljnje ugotovitve.

Dogajanje na terenu si je ogledal tudi prvi mož koprske občine Boris Popovič, ki pravi, da gre še za »eno potrditev moje teze, ki jo ponavljam že 16 let, in sicer, da je sistem javnih naročil pri nas nedodelan, popolnoma zgrešen in skregan z vsako logiko. Žal me v uradni Ljubljani nihče ne posluša oziroma sliši. In zahvalimo se lahko zgolj čisti sreči, da tovrstnim dogodkom nismo priče vsak dan. Naj pojasnim, prvič, izbrati moramo najcenejšega projektanta, pa tudi če ni od tukaj in z našo realnostjo nima prav nobenih izkušenj. Drugič, izbrati moramo najcenejšega izvajalca, in kar je še najhujše, tretjič, izbrati moramo tudi najcenejšega nadzornika. Vse skupaj je popolnoma skregano z zdravo kmečko pametjo!«