DomovNoviceZmagovalka letošnjega dogodka Stylo je Tanja Vidic

Zmagovalka letošnjega dogodka Stylo je Tanja Vidic

KulturaNaši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Modna revija Stylo je že osmo leto zapovrstjo povezala mlade oblikovalce, ki so včeraj protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega pred množico modnih navdušencev predstavili svoje kreacije. Vodilo in krovna tematika letošnjega natečaja je bila »MUZA«, ki je mlade kreativce spodbujala k razmišljanju in iskanju navdiha, komisijo pa so najbolj prepričale kreacije, ki jih je ustvarila Tanja Vidic.

Modni natečaj Stylo, ki ga tradicionalno organizira Center mladih Koper Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, se namreč zadnja leta uvršča med najpomembnejše modne dogodke v državi. Letos se je na natečaj prijavilo rekordno število mladih ustvarjalcev – kar 24, vključno z dvema prijavama iz Makedonije. To je zagotovo dokaz, da se mladi oblikovalci iz Slovenije in tujine navdušujejo nad priložnostjo, ki jo ponuja Stylo.

Tematika letošnjega natečaja je bila »MUZA«, ki je mlade kreativce spodbujala k razmišljanju in iskanju navdiha. Osem mladih ustvarjalk se je uvrstilo v finalni izbor in svoje kreacije predstavilo na modni reviji. To so bile Tanja Vidic, Kaja Bakan, Eva Rogl Mežnar, Anja Matičič, Petra Frank, Pia Šilec, Emanuela Trajcheska in Zala Hrastar. Kreacije mladih modnih ustvarjalcev si je z zanimanjem ogledala tudi podžupanja Mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič.

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali modna novinarka in urednica ter televizijska moderatorka Lorella Flego, modna oblikovalka, kostumografinja in izredna profesorica ljubljanske Fakultete za dizajn Matea Benedetti in modni oblikovalec, kostumograf ter izredni profesor Metod Črešnar, je za zmagovalko letošnjega dogodka razglasila Tanjo Vidic, drugo mesto so dodelili Zali Hrastar, sicer zmagovalki Stylo 2021, tretje mesto pa Petri Frank.

Foto: Jaka Ivančič