DomovNoviceZMANJŠAJTE STROŠKE KLIME: Rastline, ki naravno ohlajajo vaše stanovanje

ZMANJŠAJTE STROŠKE KLIME: Rastline, ki naravno ohlajajo vaše stanovanje

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V teh vročih dneh pride prav vsak nasvet, ki na kakršenkoli način ohladi malodane peklensko ozračje. Zato vam predstavljamo rastline, ki naravno hladijo zrak in obenem iz zraka izločajo številne toksine.

S temi rastlinami boste znatno znižali stroške na vaših računih za elektriko, kjer velik del porabe predstavlja uporaba klimatskih naprav. Poleg redkejšega koriščenja klime pa boste uslugo naredili še svojemu zdravju!

Palma areka

Ne samo, da ta rastlina iz zraka izloča ogljikov dioksid in toksine, poleg tega še povečuje vlažnost, ki vam bo dala občutek hladnosti.

Zmanjšajte uporabe klime: ohlajajte se na naraven način. Foto: ebay.com

Aloe vera

Čeprav je rastlina znana bolj ali manj po svoji medicinski uporabi, lahko tudi ohranja nižjo temperaturo in tako stanovanje ščiti pred pregrevanjem. Iz zraka izloča formaldehid in benzen, ki v zrak prihajajo s čiščenjem z različnimi kemijskimi sredstvi.

Fikus

Znan je predvsem po prečiščevanju zraka z uničevanjem škodljivih delcev in snovi. Začutite svežino, medtem ko zunaj žge sonce!

Fikus poskrbi za svežino v vaših domovih. Foto: gardeningknowhow.com

Taščin jezik

Odličen je predvsem za spalnico, saj za razliko od drugih rastlin ne potrebuje kisika. Prav nasprotno, taščin jezik izloča kisik in tako sobo dela bolj svežo in ohlajeno.

Navadni nefrolepsis

Ta rastlina ne služi le kot dekoracija. Navadni nefrolepsis blagodejno vpliva tudi na vaše zdravje, saj prečiščuje zrak in hladi prostor, v katerem se nahaja.

Pozabite na klimo, svoje stanovanje ohladite na naraven način!