DomovNaši krajiŽupan Bržan čestital koprskim odličnjakinjam in odličnjakom

Župan Bržan čestital koprskim odličnjakinjam in odličnjakom

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Najuspešnejše devetošolke in devetošolce, ki so se jim z včerajšnjim dnem začele poletne počitnice, je včeraj v dvorani sv. Frančiška Asiškega sprejel župan Mestne občine Koper Aleš Bržan. Za odličen uspeh v vseh devetih letih šolanja jim je izročil posebna priznanja, za dobro vzdušje pa sta poskrbela reperja Vauks in DriLL.

Deset koprskih osnovnih šol se letos lahko pohvali s 94 najuspešnejšimi devetošolkami in devetošolci. »Lepo je biti v družbi najboljših med odličnimi,« je slavljenke in slavljence pozdravil župan in jim iskreno čestital za najpomembnejši uspeh v njihovem življenju. »Prepričan sem, da jih boste nanizali še veliko in da boste s svojim znanjem, trdim delom in vztrajnostjo soustvarili boljšo prihodnost za vse nas. Ta uspeh vam je na široko odprl vrata k novim znanjem in pogumno stopite skoznje. Vmes pa ne pozabite, da je življenje treba tudi uživati, in si ga zapolnite z dejavnostmi, ki vas veselijo. Čeprav je danes vaš praznik, mi dovolite, da se zahvalim tudi vašim učiteljicam in učiteljem ter ravnateljicam in ravnateljem, ki so vsa ta leta spodbujali in negovali vašo vedoželjnost.«

Devetošolke in devetošolci so sicer osnovnošolsko obdobje zaključili na desetih koprskih osnovnih šolah – OŠ dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini, OŠ Anton Ukmar, OŠ Dekani, OŠ Dušana Bordona, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Koper in SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio.

Slavnostno podelitev priznanj sta obogatila reperja Vauks in DriLL. Odličnjakinjam in odličnjakom sta čestitala in jim zaželela, naj bodo še naprej fokusirani in motivirani ter naj sledijo svojim ciljem. »Pridno se učite in boste glavni!« je večer zaključil DriLL.