DomovNaši krajiZaključek natečaja za najlepši vrt v mestu

Zaključek natečaja za najlepši vrt v mestu

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Natečaj za najlepši vrt v mestu 2019 se je zaključil. Bar Cameral v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem vabi v soboto, 22. junija 2019, na prireditev Odprti vrtovi Kopra. Ob dobrem vinu, hrani in glasbi se bo pokukalo v skrite zelene oaze Kopra.

Prireditev se bo začela ob 17. uri v Baru Cameral, kjer bodo udeleženci ob plačilu vstopnine v višini šest evrov prejeli kozarec za pokušanje vin. S strokovno komisijo, ki jo bodo sestavljali arhitekt in urbanist Marjan Vrabec, agronomka, cvetličarka ter zeliščarka Diana Avdič in novinar ter veliki poznavalec mesta Koper Alberto Cernaz, se bodo udeleženci dogodka podali po označenih vrtovih in izbrali letošnjega zmagovalca.

Letos bo na prireditvi znova poskrbljeno tudi za najmlajše, saj bo Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem organizirala delavnico, namenjeno šolskim otrokom. Otroke lahko prijavite na elektronski naslov petra.furlan@pef.upr.si ali osebno v Baru Cameral do srede, 19. junija 2019. Število mest je omejeno, poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok.

Zaključna prireditev se bo začela ob 19. uri na vrtu samostana sv. Ane (Središča Rotunda), kjer bodo razglasili zmagovalce letošnjega natečaja. Ob glasbi kantavtorja Jakoba Kobala sledi neuradno druženje. Zmagovalni vrtovi bodo tudi letos prejeli privlačne nagrade.

S prireditvijo, ki jo finančno podpirajo Mestna občina Koper, Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Luka Koper, d. d. (sklad Živeti s pristaniščem) si organizatorki Nina Krivec Rudolf (Bar Cameral) in Tina Cotič (Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem) prizadevata povezati občane in razkriti skrite zelene kotičke mesta ter na takšen način spodbuditi k trajnostnemu razvoju in širitvi zasebnih zelenih površin v mestu.