DomovNoviceŽupanovo vino in oljčno olje 2018 bomo izbirali januarja

Županovo vino in oljčno olje 2018 bomo izbirali januarja

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je že enajsto leto zapored objavila natečaja za Županovo vino in oljčno olje. Rok za prijavo je 9. januar 2018.

Natečaja, na katera se lahko prijavijo lokalni vinarji oziroma oljkarji, sta objavljena na uradni občinski spletni strani, rok za prijavo pa je 9. januar 2018. Strokovna komisija bo najboljše vino in oljčno olje, ki bosta prejela laskavi naziv Županovo vino in Županovo oljčno olje za leto 2018, razglasila 26. januarja 2018 na zaključni prireditvi v dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Aktualni nosilec naslova Županovo vino 2017 je Refošk 2015 iz vinske kleti Vinales, nosilec naslova Županovo oljčno olje 2017 pa je Cuvée 2016 Oljarne Lisjak.

Sicer pa bo Mestna občina Koper vsem sodelujočim na natečaju za Županovo oljčno olje 2018, katerih vzorci oljčnega olja so bili vključeni v svetovno priznani vodnik Flos Olei 2018 in bodo svoje vzorce oljčnega olja prijavili na mednarodno tekmovanje tudi v letu 2018 (za vodnik Flos Olei 2019), krila strošek prijave za en vzorec oljčnega olja.

Flos Olei – tudi letos šest oljkarjev iz naše občine 

Tudi letos so oljkarji Mestne občine Koper s svojimi vzorci oljčnega olja sodelovali na mednarodnem tekmovanju, ki prinaša uvrstitev v svetovno priznani vodnik oljčnih olj Flos Olei. Med oljkarji iz 51 držav na 5 kontinentih se je v vodič Flos Olei 2018 uvrstilo kar sedem oljkarjev, od tega jih je šest iz Mestne občine Koper: Miran Adamič – Ronkaldo, Ekološka Kmetija Bem – Boris Sabadin, Ekološka Kmetija Bočaj, Vanja Dujc, Oljčno Olje Jenko in Olje Morgan.

Vino in oljčno olje kot odlično protokolarno darilo

Zmagovalna vina in oljčna olja, ki se ponašajo z nazivom Županovo vino oziroma Županovo oljčno olje, Mestni občini Koper zadnja leta odlično služijo v protokolarne in promocijske namene. Tako bo občina tudi v novem letu od zmagovalca naziva Županovo oljčno olje 2018 odkupila predvidoma najmanj 250 steklenic oljčnega olja, 150 steklenic oljčnega olja 1. spremljevalca in 100 steklenic oljčnega olja 2. spremljevalca ter najmanj 500 steklenic zmagovalca naziva Županovo vino 2018. Prav tako sta lično zapakirani steklenici Županovega vina oziroma oljčnega olja lahko pristno darilo za vaše najbližje ali poslovne partnerje. Steklenico Županovega vina in oljčnega olja lahko nakupite tudi v Turistično-informacijskem centru Koper v Pretorski palači.