DomovObvestilaNa voljo sredstva za pomoč podjetjem iz turistične, gostinske in kulturno-umetniške dejavnosti

Na voljo sredstva za pomoč podjetjem iz turistične, gostinske in kulturno-umetniške dejavnosti

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je prek javne agencije SPIRIT Slovenija objavilo Javni razpis za pomoč podjetjem pri ponovnem zagonu dejavnosti po odpravi omejitev, vezanih na covid-19. Namenjen je mikro, malim in srednje velikim podjetjem iz turistične, gostinske in kulturno-umetniške dejavnosti. Na voljo je 9.980.000 evrov, višina sofinanciranja znaša šest tisoč evrov na zaposlenega. Rok za oddajo vlog se izteče 22. aprila.

Gostinstvo, turizem in kulturno-umetniške dejavnosti so med panogami, ki jih je epidemija najbolj prizadela. Ob ponovnem zagonu dejavnosti so bile likvidnostno izčrpane, soočale so se z odlivom kadra v druge panoge, hkrati pa so morale poslovati pod posebnimi pogoji zagotavljanja varnosti in zdravja.

SPIRIT Slovenija želi z javnim razpisom podjetjem iz teh panog pomagati pri ponovnem zagonu dejavnosti v obdobju po odpravi covid-19 omejitev, prispevati k ohranjanju podjetij in delovnih mest z namenom njihove nadaljnje rasti in razvoja ter na ta način ohraniti obstoj dejavnosti v turistični, gostinski in kulturno-umetniški dejavnosti.

V okviru razpisa je na voljo 9.980.000 evrov sredstev. Upravičeni so stroški dela, ki so nastali v času ponovnega zagona dejavnosti v obdobju od 1. avgusta 2021 do 31. januarja 2022. Sofinancirali se bodo v obliki pavšalnega zneska, ki znaša šest tisoč evrov za enega zaposlenega.

Rok za oddajo vlog je do vključno 22. aprila 2022. Več informacij in razpisna dokumentacija bo na voljo tukaj.

Foto: Jaka Ivančič