DomovObvestilaObčina bo na javni dražbi prodajala šest nepremičnin

Občina bo na javni dražbi prodajala šest nepremičnin

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je na julijsko javno dražbo nepremičnin uvrstila šest nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov v skupni vrednosti 428.058 evrov. Tokratni nabor se lahko med drugim pohvali z dostopnostjo lokacije in čudovitim razgledom na slikovito istrsko krajino. Rok za vplačilo varščine se izteče v torek, 28. junija, javna dražba bo v prostorih koprske občinske uprave v petek, 1. julija, ob 10. uri.

Med kupci bi lahko nedvomno več zanimanja požela 120 kvadratnih metrov velika nepremičnina v Olmu na naslovu Koper, Dolinska cesta 52. Za pritlično sredinsko vrstno hišo v izmeri 72 kvadratnih metrov in 48 kvadratnih metrov veliko zemljišče izhodiščna cena znaša 196.375 evrov.

Občina bo dražila tudi 40 kvadratnih metrov veliko nepremičnino v naselju Gračišče. Gre za dotrajano dvonadstropno stavbo z izklicno vrednostjo 37.421 evrov. Kupca želi najti tudi za nepremičninski sklop treh parcel v skupni izmeri 393 evrov v Pradah, ki se prodaja po izklicni ceni 60.729 evrov.

Predmet javne dražbe je tudi 365 kvadratnih metrov velika nepremičnina na območju Šalarskega polja, ki se po izklicni ceni 33.437 evrov prodaja delež do polovice. Tokratni nabor vključuje še 277 kvadratnih metrov veliko parcelo na območju Sv. Antona z izklicno vrednostjo 31.096 evrov. V Sv. Antonu se po izklicni ceni 69.000 evrov prodaja tudi 800 kvadratnih metrov velika nepremičnina, do deleža do polovice.

V izklicnih cenah nista všteta davek na dodatno vrednost oziroma davek na promet nepremičnin. Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na spletni povezavi.