DomovObvestilaPosvet na temo pravic oseb z začasno zaščito in prosilcev za začasno zaščito iz Ukrajine

Posvet na temo pravic oseb z začasno zaščito in prosilcev za začasno zaščito iz Ukrajine

Obvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes ob 12. uri bo v prostorih Centra dnevnih aktivnosti Koper potekal posvet na temo pravic oseb z začasno zaščito in prosilcev za začasno zaščito razseljenih oseb iz Ukrajine. Z aktivnim sodelovanjem in ustvarjanjem prostora za razpravo bodo udeleženci dobili odgovore na vsa vprašanja glede pravic do oskrbe in integracije.

Mestna občina Koper v sodelovanju z Uradom vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov, Visokega komisariata Združenih narodov za begunce in Pravnim centrom za varstvo človekovih pravic in okolja organizira posvet na temo pravic oseb z začasno zaščito in prosilcev za začasno zaščito razseljenih oseb iz Ukrajine.

Na posvetu bodo udeleženci pridobili odgovore na vprašanja glede pravic do oskrbe in integracije beguncev iz Ukrajine. Prisotni bodo predstavniki Urada za oskrbo in integracijo migrantov, pravniki iz Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja ter prevajalka.

Med 12. uro in 13.30 bo informiranje namenjeno predstavnikom organizacij, ki se pri svojem delu srečujejo z begunci iz Ukrajine. Od 13.30 do 15. ure bodo posvetu prisluhnile osebe z začasno zaščito oziroma osebe, ki zaprošajo za začasno zaščito iz Ukrajine ter posamezniki, ki jim nudijo zasebno namestitev oziroma pomoč.