DomovObvestilaUkrepi Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper za zmanjšanje porabe vode

Ukrepi Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper za zmanjšanje porabe vode

Obvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Z današnjim dnem vstopajo v veljavo ukrepi za zmanjšanje porabe pitne vode, ki so jih soglasno sprejeli župani vseh štirih občin slovenske Istre skupaj z Rižanskim vodovodom Koper. Tudi Javni zavod za šport Mestne občine Koper se pridružuje tovrstnim ukrepom z namenom ohranjanja zmerne porabe vode.

Glede na to, da je poletna turistična sezona na vrhuncu, je v slovenski Istri že v prihodnjih dneh pričakovati povečano število obiskovalcev, zato bodo sprejeti ukrepi prispevali k bolj racionalni porabi vode. Javni zavod za šport Mestne občine Koper bo tako v skladu z ukrepi onemogočil prhanje na naravnem kopališču v Žusterni in v Centru športov na mivki ter omejil prhanje na zunanjem Olimpijskem bazenu v Žusterni. V skladu z določilom 17. člena Pravilnika o tehničnih ukrepih in zahtevah za varno obratovanje kopališč in za varstvo pred utopitvami na kopališčih je namreč prepovedano onemogočiti prhanje, v nasprotnem primeru bi bazen morali zapreti. Poleg tega bo Javni zavod za šport MOK zalivanje zelenic in drugih površin omejil na nujno potrebno.

Iz Javnega zavoda za šport med tem še sporočajo, da bo Koper med 21. in 26. julijem gostil Evropski univerzitetni prvenstvi v odbojki na mivki in vaterpolu, zato bo udeležencem omogočena uporaba prh v času treningov in tekem, kar je nujno potrebno za izpeljavo mednarodne športne prireditve.