DomovObvestilaZ današnjim dnem po vsej državi razglašena velika požarna ogroženost

Z današnjim dnem po vsej državi razglašena velika požarna ogroženost

Obvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Uprava za zaščito in reševanje je z današnjim dnem po vsej državi razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja, izjema so območja s snežno odejo. Od danes je tako poleg požiganja in odmetavanja gorečih ter drugih predmetov ali snovi, ki povzročajo požar, prepovedano tudi izvajanje aktivnosti, ki predstavljajo požarno nevarnost.

Zaradi suhe zime prihaja po vsej državi do številnih manjših požarov trave, grmičevja in podrasti v gozdu. Padavin sicer po napovedih vremenoslovcev ni pričakovati niti v naslednjem tednu, tako da se bo suša ob prehodu v koledarsko pomlad še stopnjevala.

V naravnem okolju je zato od danes prepovedano kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, zunaj pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.