DomovProsti časBizarna, a zabavna družba, ki jo osamljenim gostom ponuja inovativni lokal

Bizarna, a zabavna družba, ki jo osamljenim gostom ponuja inovativni lokal

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Moomin House Cafe je restavracija v Tokyu, ki je postala pravi hit. Svojim gostom, ki se počutijo osamljene in bi spili kavico ali pojedli kosilo v družbi, ponujajo zares čudaško alternativo – velikanske plišaste Mumine. Nilskim konjem podobna bitjeca, ki jih je pred leti ustvarila finska pisateljica in ilustratorka Tove Jansen, so na Japonskem tako postala vsakdanja tema pogovora.

Ob vstopu v restavracijo vas osebje nemudoma posede k mizam tako, da vam nasproti že sedi Mumin. Tako gostje, ki pridejo sami, preženejo občutek osamljenosti in se znajdejo v zabavni, a ne preveč zgovorni družbi. S plišastimi prijatelji si privoščijo kosilo, večerjo, kavico ali pa večer v dvoje, ki se zagotovo ne bo končal s kreganjem. V restavraciji pravijo, da so Mumini izredno dobri, a tihi poslušalci, ki pa vam nikoli ne bodo plačali večerje. No, kljub temu priljubljenost lokala in rezultati obiskanosti kažejo na to, da že sama prisotnost Muminov radovednim gostom pomeni veliko.

Tudi sicer lahko v restavraciji poskusite ogromno jedi in sladic v oblikah priljubljenih Muminov, na katerih sloni pravzaprav vse v Moomin House Cafeju.