Prihaja čas, ko se mize šibijo pod težo prazničnih dobrot, ljudje pa se radi družimo, se sladkamo in razvajamo brbončice. Praznični december je potrkal tudi na vrata none Pavle iz Krkavč, ki nam je zaupala odličen recept za biskvit z jogurtom, ta pa je lahko odlična podlaga za marsikatero sladico ali torto.
Potrebujemo:
- 1 navadni jogurt v lončku (lonček naj služi kot merica za ostale sestavine)
- 1 lonček olja
- 2 lončka sladkorja
- 3 lončke moke
- 3 jajca
- 1 pecilni prašek
- malo ruma, malo limonine lupinice
Priprava:
Vse sestavine zmešamo z metlicami električnega mešalnika. Maso, ki je bolj tekoča, vlijemo v pripravljen pekač, obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 150 stopinj in pečemo 15 minut, nato temperaturo dvignemo na 180 stopinj in pečemo še 20 do 30 minut. Masi lahko po želji dodamo naribano jabolko ali mlete orehe, lešnike ali mandlje, tako bo pecivo še okusnejše.
V teh mrzlih dneh ob pecivu ponudimo še skodelico toplega čaja za prijeten popoldan.
Dober tek vam želi nona Pavla! *