Iz kuhinje že diši: Frtalja s pršutom

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Frtalja je priljubljena jajčna jed, ki jo znajo naše none pripraviti na vse mogoče načine. Za vas smo izbrskali zanimiv recept, ki bo zagotovo zadovoljil še tako zahtevnega jedca.

V frtaljah kraljujejo različna zelišča, ki pa jih prilagodimo glede na letni čas oziroma razpoložljivost.

Sestavine:
4 jajca
250 g moke
100 ml mleka
30 g naribanega sira
4 rezine pršuta
šopek zelišč (drobnjak, bazilika, peteršilj, melisa, meta, rožmarin ipd.)
sol
poper
oljčno olje

V zimskih dneh se na frtalji prileže domač pršut. Foto: naredilaana.com

Priprava:

Za frtaljo s pršutom najprej razžvrkljamo jajca skupaj z mlekom, dodamo moko in nariban sir, sol in poper. Mešamo, da nastane enotna gosto tekoča masa. V višjo ponev, v kateri smo segreli olje, zlijemo maso. Frtaljo potresemo s sesekljanimi zelišči (po okusu), koščki pršuta in pečemo. Ko jajca zakrknejo, jo obrnemo in popečemo še na drugi stani. Ko je pečena, jo narežemo in postrežemo.

Pa dober tek. *