Včeraj je v Krkavčah dišalo po Istri, zato smo danes za vas izbrskali slasten recept za istrske hroštole, kot jih pripravlja gospa Pavla Brec iz Krkavč. Hroštole so pogosto na njeni mizi in prav nihče se ne more upreti tej odlični istrski sladici.
Za pripravo potrebujemo naslednje sestavine:
– 2 rumenjaka,
– 20 dkg bele moke,
– vanilijev sladkor,
– sol,
– belo vino.
Postopek:
Rumenjake, belo moko, vanilijev sladkor in sol zmešamo, dodamo belo vino in zamesimo gladko, a raje bolj trdo testo.
Naredimo dva hlebčka, ki ju razvaljamo ročno ali s strojčkom za domače rezance. Naredimo 3 centimetrov široke in 10 centimetrov dolge trakove, ki jih po sredini še prerežemo in zvijemo v hroštole. Ocvremo jih v vročem olju, da porumenijo. Nato jih vzamemo iz olja in posujemo z mletim sladkorjem.
Če želimo pripraviti večjo količino, dodamo na vsak rumenjak 10 dkg moke, malo več vanilijevega sladkorja in vina.
Pa dober tek! *