Verjamemo, da ste vsi že poskusil bobiče. Ta tipična istrska jed “na žlico” je zagotovo prisotna v čisto vsaki kuhinji, je pa tudi redna kulinarična spremljevalka vaških veselic. Da bodo bobiči še večkrat na vašem jedilniku, smo za vas izbrskali slasten recept.
Sestavine:
- 1/2 kg suhega rjavega fižola,
- 1 večji krompir,
- 2 konzervi koruze ali 3–4 storže sveže koruze,
- suha rebra, kosti ali prekajena krača (pršutova kost),
- 2 lovorova lista, ščepec bazilike,
- 1 paradižnik,
- 2 stroka česna,
- 1 žlica rdeče sladke paprike,
- 1 žlica olivnega olja,
- 1 žlica moke.
Priprava:
Fižol zavremo, odlijemo vodo, odcedimo in nato vodo spet prilijemo. Dodamo še lovorov list, česen v strokih, papriko in paradižnik ter kuhamo. Ko je fižol skoraj kuhan, dodamo na kocke narezan krompir, koruzo in kuhamo na zelo šibkem ognju, dokler krompir ne postane mehak. Nato segrejemo olje in na njem pražimo moko do zlatorumene barve. Vlijemo v bobiče in kuhamo še deset minut.
Dober tek! *