Za današnji posladek vam ponujamo eno izmed klasik med sladicami. Naj vas naslov ne zavede, ne govorimo o opitih nevestah v belih oblekah, temveč o okusni sladici, ki bo popestrila nedeljsko kosilo.
Pijana nevesta je primerna za vse generacije. Izdelava je zelo preprosta, a zna se zgoditi, da bo pecivo, obloženo z bogato vaniljevo kremo, stepeno sladko smetano in posipom iz čokoladnih mrvic, tako mamljivo, da bo izginilo, še preden ga boste uspeli postaviti na mizo.
Sestavine
Biskvit:
9 žlic moke
9 žlic mleka
9 žlic olja
9 žlic sladkorja
4 žlice kakava ali čokolade v prahu
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
3 jajca
Poliv za biskvit:
3 dl mleka
3 žlice sladkorja
7 žlic ruma (če bodo pecivo jedli tudi otroci, rum izpustimo)
Krema:
2 pudinga (okus vanilja)
3 žlice sladkorja
3/4 l mleka
4 dl sladke smetane
čokoladne mrvice ali kakav za posip
Postopek:
Vse sestavine za biskvit mešamo tako dolgo, da je zmes gladka. Maso enakomerno razporedimo po pomaščenem pekaču kvadratne oblike (visok naj bo več kot 6 cm). Biskvit pečemo v pečici pri 200 stopinjah Celzija približno 20 minut oz. dokler ni pečeno. Medtem ko se testo peče, segrejemo 3 dl mleka in v njem raztopimo 3 žlice sladkorja, ohladimo, primešamo rum in polijemo po vročem testu. Iz obeh vrečk praška za puding, 3 žlic sladkorja in 3/4 litra mleka skuhamo puding in ga vlijemo po testu. Ko se biskvit ohladi in puding strdi, vse skupaj premažemo še s stepeno sladko smetano. Na koncu sladico enakomerno posujemo s čokoladnimi mrvicami ali kakavom.
Pa dober tek! *