IZ KUHINJE ŽE DIŠI: Praznični medenjaki

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V prihajajočem prazničnem času se bo marsikatera kuhinja spremenila v majhno pekarno. Zagotovo prav vsak pozna značilen vonj in mehak okus domačih medenjakov. Priprava ni zapletena, zato se jih ob upoštevanju nekaj osnovnih pravil lahko lotijo tudi tisti, ki niso zelo vešči kuhanja. Ob pomoči staršev jih lahko pripravijo tudi otroci.

Sestavine:

50 dag moke
kavna žlička sode bikarbone
15 dag masla ali margarine
15 dag sladkorja v prahu
2 jajci
15 dag segretega in ohlajenega medu
ščep cimeta

Naj praznična kuhinja zadiši po medenjakih. Foto: naredilaana.com

Priprava:

Iz naštetih sestavin zamesimo testo in ga damo v vrečko ali folijo. Počiva naj 1 uro ali več v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti in jih dajemo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo pri 180 stopinjah okoli 12 – 15 minut. Pečene in ohlajene hranimo v dobro zaprti posodi.

Nasvet:

Pečene medenjake lahko oblijemo s stopljeno čokolado ali glazuro, jih posujemo s pisanimi mrvicami, mletimi lešniki…