DomovProsti časOdkrivamo šest jutranjih navad, ki jih ne bi smeli početi navsezgodaj zjutraj!

Odkrivamo šest jutranjih navad, ki jih ne bi smeli početi navsezgodaj zjutraj!

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Navade za dober začetek dneva so bolj ali manj že znane. So pa tu tudi stvari, ki jih ne bi smeli početi navsezgodaj zjutraj, pa jih najverjetneje počnete. Odkrivamo vam šest jutranjih navad, ki niso dobre za začetek dneva. 

Prestavljanje budilke

Dremeži so izredno priljubljeni. Vsakokrat ko prekinete vašo budilko in želite zaspati nazaj, prekinete cikel spanja, zaradi česar boste na koncu še bolj utrujeni.

Dolgo tuširanje s toplo vodo

Vsem prijajo dolge prhe s toplo vodo, ki sproščajo. To pa ne pomeni, da vas bo tuširanje zbudilo – ravno obratno, še bolj se vam bo spalo, zato si raje takšna razvajanja privoščite pred spanjem. Zjutraj izberite krajšo prho s čim bolj hladno vodo.

Vroča prha vas bo naredila le še bolj zaspane. Foto: GQ

Jutranja kava

Ni potrebno, da se v popolnosti odrečete vašemu najljubšemu napitku, ampak naj to ne bo prva jutranja stvar na seznamu. Idealen čas za prvo skodelico kave je po 10. uri zjutraj, pravijo strokovnjaki.

Prva skodelica kave naj pride na vrsto šele po 10. uri zjutraj. Foto: Independent

Prezgodnji vnos kofeina upočasnjuje proizvodnjo kortizola, ki vas naravno zbuja.

Zajtrk

Je najpomembnejši obrok v dnevu, a se nam ga velikokrat v zgodnjih jutranjih urah ne ljubi pripravljati, zato imamo za vas predlog – zakaj ga ne bi pripravili zvečer?

E-pošta

Nikar ne preverjajte vaše pošte že navsezgodaj zjutraj. To povzroči samo eno – stres od samega začetka dneva. Preberite jih tekom dneva, jutro pa izkoristite za bolj sproščena opravila. Enako velja tudi za družbena omrežja, ki lahko počakajo na bolj “produktivne” ure.

Pregledovanje pošte prestavite na poznejše ure. Foto: Web Boutique

Izbiranje oblačil

Predvsem predstavnicam nežnejšega spola lahko jutranji izbor oblačil povzroča preglavice in vzamejo veliko časa. Izognite se stresu in se za svojo kombinacijo preprosto odločite zvečer pred spanjem.