DomovProsti časPodhod v Semedeli dobil novo podobo

Podhod v Semedeli dobil novo podobo

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Po lanskem uspešno izvedenem projektu poslikave semedelskega podhoda so mladi tudi letos poslikali koprski podhod na temo Koper, kot bi ga imeli radi mladi. Tako so umetniki na ustvarjalen način prispevali k spremembi vizualne podobe mesta.

Projekt je organiziralo Primorsko svetovalno središče v okviru mladinskega festivala CMoKFEST 2019, ki ga sicer pripravlja Center mladih Koper, in v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem.

»Lani smo prvič izvedli mladinski projekt poslikave podhoda, ki je prekosil vsa naša pričakovanja in navdušil mimoidoče. Tako je vsaj soditi po odzivih, ki smo jih od takrat prejeli. Že to, da je poslikava še vedno skoraj nedotaknjena, govori o tem, da so jo mimoidoči sprejeli. Izhajajoč iz te pozitivne izkušnje, smo se s še večjim zagonom podali v novo dogodivščino,« sporoča Nikolina Jeretič, strokovna vodja PRIMSS. 

Z letošnjo temo Koper, kot bi ga radi imeli mladi so želeli mlade spodbuditi k razmišljanju o podobi in viziji mesta Koper v prihodnje. Ustvarjanju se je letos priključilo veliko mladih umetnikov, ki se sicer z umetnostjo ne preživljajo, vendar so kljub temu izkazali neverjeten talent. Podhod ob mandraču v Semedeli je dolg približno 79 metrov in visok 2,2 metra, kar pomeni, da so sodelujoči poslikali približno 174 kvadratnih metrov površine.

Na Zavodu PRIMSS poudarjajo, da projekt poslikave sloni na ideji medsebojnega sodelovanja med mladimi različnih stopenj in smeri izobraževanja, ki želijo na prostovoljski ravni prispevati k novim ustvarjalnim rešitvam v smeri spreminjanja vizualne podobe mesta.