Ronaldinho bo ambasador blaugrane

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Katalonski nogometni velikan Barcelona in njen nekdanji igralec Ronaldinho sta se dogovorila za novo sodelovanje, a tokrat ne na nogometni zelenici. Brazilec bo ambasador blaugrane, je v četrtek sporočil katalonski klub, njegove naloge pa bodo povezane predvsem z aktivnostmi pri predstavljanju Barcelone v različnih projektih po vsem svetu.

Strani sta se za sodelovanje dogovorili za naslednjih deset let, Ronaldinho pa bo obenem tudi član klubskega projekta nogometne legende, kjer nekdanji znani nogometaši po vsem svetu skrbijo za to, da je Barca še bolj znana in prepoznavna.

Ronaldinho bo tokrat s katalonskim velikanom sodeloval izven zelenice. Foto: goal.com

Tudi z dobrodelno noto

V vlogi ambasadorja Barcelone bo zdaj 36-letni nekdanji zvezdnik rdeče-modrih sodeloval pri različnih projektih, tudi dobrodelnih. Prav tako bo pomagal pri delu z mladimi, npr. pri odprtju različnih šolskih nogometnih akcij.

Katalonci in Ronaldinho pa niso pozabili niti na dobrodelnost. Z Unicefom blaugrana sodeluje že dolgo, sedaj pa bo poseben del nalog pripadel tudi Ronaldinhu. Skupno so v katalonskem klubu omenili kar 360 projektov, pri katerih bo predvidoma sodeloval njihov novi ambasador.

Uradno bodo pogodbo o sodelovanju sklenili danes, Ronaldinho jo bo s predsednikom Josepom Mario Bartomeujem podpisal na stadionu Camp Nou, kjer je pred desetletjem blestel na igrišču.

Ronaldinho je za Barco med letoma 2003 in 2008 odigral 207 tekem in dosegel 94 golov, v sezoni 2005/06 se je veselil zmage v ligi prvakov, ima pa tudi dva naslova španskih prvakov.*