DomovProsti časRadio Capris z novo vsebino in jutranjo ekipo

Radio Capris z novo vsebino in jutranjo ekipo

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

September je v nove barve odel tudi najbolj poslušan radio na Obali – Radio Capris in poskrbel za nekaj novosti.

Poleg povsem prenovljene zvočne podobe in osveženega informativnega programa se je poslušalcem v ponedeljek, 3. septembra, prvič predstavila tudi nova jutranja ekipa. Novima voditeljema Suzani Srdić in Samirju Čemanu, ki sta doslej skrbela za vikend program, se je v studiu pridružil tudi Nejc Špeh. 25-letnik iz Svetega Petra že nekaj mesecev s svojimi posnetki navdušuje Facebook občinstvo po vsej Sloveniji. Njegovi spontani komentarji, ki nastajajo v lokalu, v postelji ali kar na barki, bodo odslej v posebni rubriki “Špeh se peče” slišni v programu Radia Capris med 7. in 8. uro zjutraj.

“Z Nejcem smo se odlično ujeli. Odzivi na prvi dan prenovljenega jutranjega programa so odlični in prepričan sem, da bo Nejčeva jutranja rubrika kmalu dobila še kakšno nadaljevanje. Presenečenj v tej sezoni zagotovo ne bo manjkalo,” je povedal Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

Jeseni tudi posebna akcija  – “Heroj dneva”

Na Radiu Capris bo jesen tudi v znamenju prav posebne akcije – Heroj dneva. “S pomočjo poslušalcev vsak dan predstavljamo posebne ljudi z Obale. Bodisi nekoga, ki vsakodnevno pomaga ljudem v stiski ali nekoga, ki je sosedu pomagal rešiti mačko z drevesa. Heroj dneva je lahko vsak, ki dela nekaj dobrega in čigar zgodba je v navdih ostalim. Te osebe obiskujemo na terenu in kratek pogovor predvajamo po 8. uri zjutraj,” dodaja Čehovin.

Prvi “heroj dneva” je bil Andrej Samec iz Portoroža. Pri 21 letih je v delovni nesreči v rudniku ostal brez noge. Od tedaj je minilo že 40 let. Neutrudni borec se kljub nesreči ni želel upokojiti in tako delal vse življenje. Danes živi povsem običajno življenje – kolesari, plava in kar je najpomembneje, je velik pozitivec in nikoli ni izgubil smisla za humor: “Imam eno veliko srečo. Vedno sem dobre volje, ker nikoli ne vstanem z levo nogo,” se je Samec pošalil v Caprisov mikrofon ob predaji plakete “Heroj dneva”.

Suzana Srdić in Samirj Čeman nova jutranja ekipa.

Dosedanji jutranjik Žiga Rustja bo odslej v dopoldnevih na Caprisu skrbel za obveščenost in dobro razpoloženje s Caprisovimi 6-packi. V oddaji “Obalne štorije” bo Rustja poslušalcem pomagal pri zagatah, predstavljal lokalno dogajanje in vabil na lokalne dogodke. Za popoldansko družbo tudi v novi sezoni ostaja simpatična Klara Beltram, ki poslušalce nagrajuje z brezplačnimi vstopnicami za največje koncerte – predvsem pa na poti domov predvaja največ hitov za Obalo. Hitov, ki jih v posebnih mesečnih raziskavah že četrto leto izbirajo poslušalci štirih obalnih občin.