DomovProsti časRecite adijo neprespanim nočem

Recite adijo neprespanim nočem

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Je za vami že marsikatera neprespana noč? Morda pa delate prav naslednje napake, ki se jim poskušajte izogniti v velikem loku, če želite trden in miren spanec.

Vroča kopel

Slaba novica za ljubitelje vroče kopeli tik pred spanjem, vroča kopel namreč dviguje nivo energije in vas bo kvečjemu dodobra zbudila, zato se ji pred spanjem poskušajte izogibati.

Vroča kopel vam tik pred spanjem ne bo naredila usluge. Foto: pinkm.me

Čokolada

Prav tako se boste morali čoholiki odpovedati čokoladnim pregreham. Predvsem temna čokolada lahko vsebuje velike količine kofeina in sladkorja, kar bo spodbudilo adrenalin v vašem telesu.

Alkohol

Če želite trden spanec se izogibajte tudi alkoholnim pijačam, saj bodo le-te napolnile vaš mehur, s polnim mehurjem pa se res ne da spati.

Pred spanjem se izogibajte alkoholnim pijačam. Foto: pixabay.com

Telovadba

Izogibajte se telesni aktivnosti pred spanjem, saj vas bo vadba zbudila in vašemu spanju lahko rečete le še zbogom. Kljub temu pa si pred spanjem lahko privoščite vaje joge, ki vas pomirjajo.

Dopisovanje

Tudi dopisonje na spletu ali preko kratkih SMS sporočil, ko ste se že odpravili k nočnemu počitku, vam ne bo napravilo usluge, saj se lahko zavleče dolgo v noč.