DomovProsti časV vrtincu bogatega julijskega dogajanja

V vrtincu bogatega julijskega dogajanja

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Julija nas v destinaciji Koper čakajo številni festivali, koncerti, predstave in drugi zanimivi dogodki.

Jutri se v Kopru znova začenja mednarodni rokometni festival Eurofest, ki bo za živahno dogajanje na več prizoriščih poskrbel vse do nedelje. Prav tako se jutri, v torek, 2. julija, na Martinčevem trgu začenjajo tudi Poletni gledališki večeri, na katerih se boste lahko sprostili in nasmejali vsak torek v juliju.

To sredo nas v dvorani v Sv. Antonu čaka Koncert borbenih in partizanskih pesmi, v četrtek pa se z lutkovno predstavo o belem mucku, ki je bil čisto črn začenja 17. Alpe Adria PUF festival, festival lutkovnega in uličnega gledališča, ki bo z več kot 30 različnimi skupinami in umetniki iz vseh koncev sveta poskrbel za približno 50 dogodkov v destinaciji Koper. Uradno odprtje festivala bo sicer 8. julija.

Ta četrtek se v Bertokih pred palačo Panatoiopolo začenja tudi cikel 4 dogodkov Poletje v Bertokih, ki bodo s Folk večerom, British večerom, Swing večerom in Blues večerom poskrbeli, da vam ob četrtkih zvečer ne bo dolgčas.

Marezige bodo ta konec tedna prizorišče 15. festivala big bandov MareziJazz, v Šmarjah bo v soboto praznik malvazije Bela Ištrijana, v Dekanih na Bivju pa koncert priljubljenega glasbenika Gibonnija. Tudi ta konec tedna bo v znamenju šager, in sicer vas v soboto in nedeljo zabava čaka v Gračišču.

V nedeljo se na Prešernovem trgu znova začenja priljubljen igrani prikaz trgovanja Homo na plac, ki bo popestril dopoldansko nedeljsko dogajanje v juliju, avgustu in septembru. Sredine večere pa boste lahko tudi letos preživeli na vrtu Pokrajinskega muzeja Koper, ki bo znova prizorišče festivala Poletje z biseri. V sredo, 10. julija, vas čaka koncert Rudija Bučarja, 17. julija Nece Falk, 24. julija bosta nastopila Alba & Leo, 31. julija pa Kakalulu & Jure Lesar band. Poleg sredinih večerov bo festival pospremilo tudi ostalo dogajanje v Centru mladih Koper.

Med večjimi dogodki meseca velja poudariti tudi Fešto kalamarov in Mediterana, ki bo zaznamovala drugi julijski konec tedna, 12. Poletne koncerte v Taverni, Folkest,  Poletne večere na trgu pri Kavarni Triglav, operni večer posvečen legendarnemu tenorju Enricu Carusu, ki bo na Titovem trgu 22. julija in Rumeno modre noči, ki bodo zaznamovale zadnji julijski in prvi avgustovski konec tedna.

Tudi v mesecu juliju nas poleg Eurofesta čaka še nekaj večjih športnih prireditev, kot so Pokal Kopra 2019, Dan potapljačic, Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki in Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu. Prav tako lahko julija vse dni v tednu obiščete park vodnih športov in z morjem povezanih dejavnosti na kopališču Žusterna Active Koper.

Julijske prireditve so zbrane tudi v tiskani izdaji – v koledarju prireditev, ki so ga prejela vsa gospodinjstva oziroma ki ga lahko dobite v koprskem TIC-u v Pretorski palači.