DomovProsti časV vrtincu prireditvenega dogajanja

V vrtincu prireditvenega dogajanja

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Bogato prireditveno poletje v destinaciji Koper se nadaljuje. Dogodki in prireditve  bodo v teh dneh zadostili različnim okusom.

Tako nas že nocoj v Bertokih pred palačo Panatoiopolo čaka Swing večer v sklopu niza prireditev Poletje v Bertokih, v Centru mladih Koper pa bo v sklopu Poletja z biseri literarno-glasbeni večer s Petrom Lovšinom.

Jutri popoldne vabljeni na trg ob Kavarni Triglav, kjer se boste v sklopu Poletnih večerov na trgu lahko sprostili ob kozarčku priljubljene pijače Ramazzotti Rosato, okusnih sveže pripravljenih prigrizkih, prijetni glasbi in klepetu s prijatelji, v koprski stolnici pa lahko zvečer prisluhnete koncertu v ciklu Simfonic voices. Jutri zvečer bo v Taverni v sklopu mednarodnega folk festivala Folkest nastopila beloruska skupina Irdorath, v soboto zvečer pa kultna italijanska zasedba Premiata Forneria Marconi.

V nedeljo dopoldne znova vabljeni na Prešernov trg, kjer vas čaka Homo na plac. Igrani prikaz istrskega trgovanja in prodaje izdelkov na tržnici v pristnem istrskem narečju vas bo za trenutek vrnil v preteklost. V nedeljo ob 19.30 pa vabljeni tudi na Ukmarjev trg, kjer bo v sklopu Glasbenih utrinkov nastopil Pihalni orkester Prevalje.

V ponedeljek, 22. julija, pa bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji opere. V protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega na Martinčevem trgu boste lahko prisluhnili arijam priznanega italijanskega tenorista Enrica Carusa.

Dogajanje v teh dneh bodo popestrili tudi PUF festival, Dan potapljačic in Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki ter v vaterpolu.

Tisti, ki bi se radi zabavali na podeželju občine, ste v soboto vabljeni v Brezovico, kjer vas čakajo Kantadori s prijatelji in ples s skupino Platana.