DomovProsti časZ edinstvenimi fotografijami Istre do privlačnih nagrad

Z edinstvenimi fotografijami Istre do privlačnih nagrad

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnja pomlad prinaša fotografski natečaj Slovenska Istra skozi tvoje oči, v katerem lahko sodelujejo vsi ljubitelji fotografije, stari med 15 in 30 let. V Rotary klubu Portorož, Rotary klubu Koper in Rotaract klubu Portorož-Koper želijo privabiti mlade iz vseh štirih občin slovenske Istre, da raziščejo naše kraje, skozi fotografske utrinke prikažejo ritem življenja pri nas in se ob tem potegujejo za lepe denarne nagrade. Natečaj, ki že poteka, bo zaključen v sredo, 7. aprila, ob 22. uri.

Ker je pomlad že tu, ptički na vejah pridno čivkajo, rastline se prebujajo, sonce pa močneje boža obraze, bomo svoj prosti čas zagotovo izkoristili za sprehode v naravi. Za to, da bomo združili prijetno s koristnim, so poskrbeli v Rotary klubu Portorož, Rotary klubu Koper in Rotaract klubu Portorož-Koper. Kot pravijo, potrebujemo samo mobilni telefon, fotoaparat in željo po odkrivanju lepot naših krajev.

Uspešen lov na fotografske utrinke, ki se morajo osredotočati na edinstvenost slovenske Istre, strpnost in sobivanje, soustvarjanje, povezanost ljudi s svojimi kraji ali živost okolice, bo trem zmagovalcem (starim med 15 in 30 let) prinesel privlačne nagrade, in sicer 150, 80 oziroma 50 evrov. Komisija, ki jo sestavljajo priznani strokovnjaki s področja fotografije in umestnosti, Mara Ambrožič Verderber, Jaka Jeraša in Aleš Sedmak, bo izmed vseh prejetih fotografij izbrala 20 finalnih, od katerih bodo prve tri tudi nagrajene.

Vsak sodelujoči lahko pošlje največ dve fotografiji velikosti 20 x 30 centimetrov in resolucije 300 dpi (2360 pikslov x 3540 pikslov). Fotografija mora biti opremljena z imenom in priimkom avtorja, starostjo, njegovimi naslovom, e-naslovom in kontaktno telefonsko številko. Ob fotografijah morajo avtorji poslati še kratek opis (do 150 besed v slovenskem in/ali italijanskem jeziku), naslov fotografije in podatke, kje, kdaj in zakaj so fotografijo posneli. Prijavo in fotografije lahko vsi zainteresirani oddajo do srede, 7. aprila, do 22. ure, na spletni strani www.foto-natecaj.si.

V soboto, 15. maja, bo v Galeriji Loža na Titovem trgu v Kopru potekala dobrodelna licitacija, kjer bodo vseh 20 finalnih fotografij prodali najboljšim ponudnikom, ves izkupiček pa namenili društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. Društvo si želi z akcijo Ujemi svoje sanje otrokom iz različnih ranljivih skupin omogočiti, da razvijajo svoje talente in nekega dne ujamejo svoje sanje. Z zbranimi donacijami jim bodo tako omogočili obiskovanje različnih taborov, tečajev ali treningov, ki si jih bodo sami izbrali. Na ta način bodo tudi na njihovih obrazih zažareli športni, slikarski, gledališki in drugi nasmehi.

Foto: Jaka Jeraša