DomovŠportPrvi Summer Futsal Fest uradno odprt

Prvi Summer Futsal Fest uradno odprt

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Škofijah je včeraj potekala slavnostna otvoritev prvega Summer Futsal Festa. Tekmovanje, ki ga organizirajo v Futsal klubu Bronx, je na Škofije privabilo več kot 100 ekip iz Slovenije in okoliških držav, ki se bodo vse do nedelje potegovale za najvišja mesta.

Včerajšnje prireditve se je udeležil tudi podžupan Peter Bolčič, ki je v imenu Mestne občine Koper pozdravil vse prisotne ter jim zaželel obilo športnih užitkov.

»Mestna občina Koper je vselej podpirala takšne projekte in prav nič drugače ne bo v prihodnje. Rad bi tudi pohvalil organizatorje, zaradi katerih vse poteka tako gladko,« je uvodoma dejal Bolčič in nato še pozdravil vse udeležence turnirja ter jim zaželel čim več dobrih iger.

Mednarodni futsal festival poteka v kar devetih kategorijah, ki zajemajo vse od članskih ekip pa do najmlajših: »Organizacija mednarodnega turnirja, kjer bi gostili tudi naše najmlajše, je bila vedno naša velika želja. Cilj je, da nagradimo čim večje število otrok. Podelilil bomo medalje za vse najmlajše ter več kot 100 pokalov, ki čakajo na svoje dobitnike,« je povedal Marko Hrvatin iz Bronxov, eden izmed organizatorjev dogodka.

Slavnostno otvoritev mednarodnega turnirja so popestrile plesalke iz športnega kluba FlipCapris, ki so se pred kratkim vrnile z Nizozemske, kjer so na evropskem prvenstvu v  cheerleadingu v močni konkurenci zasedle tretje mesto ter se domov vrnile z bronasto medaljo.

FlipCapris so vnesle veliko mero energije. Foto: eKoper

Mestni občini Koper in županu Borisu Popoviču se je zahvalil tudi predsednik Bronxov Željko Stanič, ki je povedal, da izredno ceni vlaganje občine v lokalni šport: »Vselej, ko smo iskali podporo s koprske občine, smo jo tudi dobili. Po tem, ko že leta uspešno organiziramo zimski festival malega nogometa, smo se odločili za korak naprej in organizacijo takšnega turnirja, kot je Summer Futsal Fest, na katerem nastopa več kot 100 ekip. Mestna občina Koper je v naši ideji znova prepoznala zgodbo in potencial ter se odzvala in nam ponudila roko, za kar se jim želimo iskreno zahvaliti,« je zaključil Stanič, ki si je zaželel zanimivega in razburljivega turnirja.