DomovŠportZa mladimi Koprčankami več kot uspešna sezona

Za mladimi Koprčankami več kot uspešna sezona

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Za mladimi rokometašicami ŽURD Kopra je zelo uspešna sezona. V državnem prvenstvu so namreč osvojile odlično tretje mesto v kategoriji “Mlajših deklic B” (letnik 2006 in mlajše).

Prvenstvo so začele v rednem delu, ki je v omenjeni kategoriji razdeljen na tri območja (vzhod, zahod in osrednji del Slovenije). Izmed sedmih ekip v skupini “Zahod”, so se z istim številom točk v finale uvrstile Žurdovke in ekipa iz Logatca.

Naporno tekmovalno sezono so punce nadaljevale v finalni skupini, kjer so moči merile s šestimi najboljšimi ekipami v Sloveniji – Ž.U.R.D. Koper, DRŠ Alen Mihalj, Krim A, Krim B, Logatec in Ljubljana. Koprske rokometašice so v osmih tekmah zbrale pet zmag in tri poraze ter tako osvojile odlično 3. mesto v državnem prvenstvu. V finalni skupini sta se na 2. in 3. mesto na lestvici najboljših strelk uvrstili dve Žurdovki – Veronika Doneva (v 8 tekmah je dosegla 90 zadetkov) in Nina Stampfer (v 8 tekmah je dosegla 79 zadetkov).

Mlade deklice so bile letos izredno uspešne. Foto: ŽURD Koper

Deklice že drugo leto trenira Eva Zorko, ki je bila letos tudi prva strelka članske ekipe Ž.U.R.D. Kopra (v 1. A državni rokometni ligi), za vratarke skrbi Tine Ponikvar, kot vodji moštva pa trenerki in ekipi ob strani stojita Kristina Petrinja in Špela Fidel.

V Areni Bonifika je po zadnji tekmi finala potekala podelitev medalj in pokalov srebrnim in bronastim dekletom. Medalje sta okoli vratu obešala legenda rokometa Veselin Vujović in dolgoletni trener ter selektor mlajše reprezentance Boris Čuk. Nagradi za najboljši strelki pa je podelila Krimova reprezentantka Polona Barič.

Mlade Žurdovke so med bolj uspešnimi v državi. Foto: ŽURD Koper

V času velikonočnih praznikov je ekipa osvojila turnir v KopruKoper Cup, sezono pa so nadobudne rokometašice zaključile na Eurofestu, kjer so zasedle 2. mesto.

Ekipa mlajših deklic Ž.U.R.D. Koper se ob tej priložnosti zahvaljuje županu Borisu Popoviču, ker podpira lokalni šport in spodbuja mlade športnice in športnike.