DomovŠport26. Eurofest prinaša tudi zaporo ceste in parkirišča

26. Eurofest prinaša tudi zaporo ceste in parkirišča

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred vrati je 26. edicija Evropskega rokometnega festivala – Eurofest. Koprske ulice bo preplavilo več kot 3.500 mladih rokometašev iz 19 držav. Letošnji Eurofest bo letos postregel z več kot 230 ekipami, kar predstavlja rekord za tradicionalni rokometni turnir.

Večina tekmovanja se bo odvijalo v sklopu ŠRC Bonifika, centralno prizorišče pa bo tudi letos postavljeno na parkirišču na Ukmarjevem trgu.

Zaradi športne prireditve bo že od danes dalje parkirišče na Ukmarjevem trgu popolnoma zaprto za promet. Zapora bo veljala do ponedeljka, 9. julija, do predvidoma 15. ure.

Jutri slovesna otvoritev 26. Eurofesta

Jutri, bodo v Koper prišle ekipe, ki se bodo v povorki javnosti predstavile v sredo, 4. julija, na otvoritveni slovesnosti. Ob 21. uri se bodo ekipe sprehodile po trasi Titov trg – Čevljarska ulica – Pristaniška ulica – Ukmarjev trg (glavni pomol), zato bo od 21. ure do 21.30 zaprta Pristaniška ulica.

Letošnja novost Eurofesta je prizorišče z umetno travo, na katerem se bodo odvijali dvoboji. Po odigranih tekmah imajo organizatorji pripravljen pester večerni spremljevalni program. Ne bo manjkalo karaok, Prleške in Kraške tržnice, tradicionalnega izbora Miss in Mister festivala, organizator obljublja tudi dobrodelni kulinarični večer z Masterchef udeleženci, za mlade pa so pripravljene še številne druge zabavne vsebine.

Turnirju bo tako dodana tudi dobrodelna nota, saj se bodo na prizoriščih zbirali prostovoljni prispevki, s pomočjo katerih bodo v Društvu prijateljev mladine omogočili socialno ogroženim otrokom, da odidejo na poletni dopust.