DomovŠportTigri v naslednji sezoni na treh frontah

Tigri v naslednji sezoni na treh frontah

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Članska zasedba Košarkarskega kluba Sixt Primorska je skoraj popolna. Po prihodu Žana Marka Šiška, Luke Vončine, Marka Jagodić-Kuridže in Ivana Marinkovića ekipa z Obale pričakuje še okrepitev na krilnem položaju.

Moštvo za prihodnjo sezono je skoraj sestavljeno, vodstvo kluba in trenerski štab namreč iščeta okrepitev le še na poziciji krila. V novo sezono bo primorski kolektiv vstopil s pomlajeno (v povprečju staro manj kot 25 let) in spremenjeno ekipo. Le-to so po koncu sezone zapustili Matic Rebec, Shawn King, Nebojša Joksimović, Mirko Mulalič, Rafael Baldassi ter Gezim Morina, ob tem pa za naprej v klubu ne računajo niti na poprej v druga kluba posojena Radeta Lisico in Vadima Prokopenka.

Foto: Sixt Primorska

Pretekla sezona je bila za primorsko ekipo najuspešnejša doslej. Največji dosežek je brez dvoma naslov prvakov Pokala Spar, ki so si ga izbranci trenerja Jurice Golemca prislužili v ljubljanski Hali Tivoli, ko so v finalnem obračunu z rezultatom 83:63 premagali ekipo Šenčur GGD, pred tem pa v polfinalu opravili še s favorizirano Petrol Olimpijo. V ligi Nova KBM so »tigri« prišli vse do polfinala, v katerem so z 1:2 v zmagah izgubili proti ekipi Krke, v tekmovanju Lige ABA 2 pa so v finalu prav tako morali priznati premoč moštvu z Dolenjske.

Kljub lepim preteklim uspehom ima vodstvo kluba za prihodnjo sezono še višje tekmovalne cilje. Ambicije so vsekakor postavili stopničko ali dve višje. Primorci bodo v sezoni 2018/19 tekmovali v treh tekmovanjih, in sicer v Ligi Nova KMB, Ligi ABA 2 ter v Pokalu Spar.

Uvodna tekma sezone bo že petnajsto leto zapored rezervirana za Superpokal, ki bo vsekakor pravi posladek za košarkarske navdušence. Nasproti si bosta stali ekipi Sixta Primorske (pokalni prvak v sezoni 2017/18) in Petrola Olimpije (državni prvaki 2017/18). Točen datum in ura za zdaj nista določeni, saj vse vpletene strani (oba kluba in KZS) želijo najti za sprejemljiv termin prestižnega dvoboja.

Tigri si želijo v prihajajoči sezoni poseči čim višje v vseh tekmovanjih. Košarkarska zveza Slovenije je v Ligo Nova KBM vpeljala nov sistem tekmovanja, v katerem ostaja deset klubov, ki bodo sodelovali od prvega dela. Najboljših šest ekip po uvodnih 18 kolih se bo uvrstilo v Ligo za prvaka (točke iz prvega dela se ne prenašajo), preostala štiri moštva se bodo borila v Ligi za obstanek ter s seboj odnesla rezultate medsebojnih tekem. V nadaljnje tekmovanje, četrtfinale Lige Nova KBM, se nato uvrsti vseh šest ekipi iz Lige za prvaka, ter najboljši dve iz Lige za obstanek. Moštva, ki se bodo borila za naslov državnega prvaka v sezoni 2018/19 so: KK Sixt Primorska, KK Petrol Olimpija, KK Krka, KK Rogaška, KK Helios Suns, KK Šenčur GGD, KK Hopsi Polzela, KK Šentjur, KK Zlatorog Laško ter KD Ilirija. V Pokalu Spar imajo »tigri« jasen cilj, ponovno se uvrstiti vsaj na finalni turnir.

Pretekla sezona je bila za primorsko ekipo najuspešnejša doslej. Foto: Sixt Primorska

V prihajajoči sezoni bo primorski kolektiv ponovno igral še v Ligi ABA 2. Po porazu v finalni tekmi je v minuli sezoni z rezultatom 87:73 klonili pred tekmeci iz Novega mesta, v tej sezoni pa bodo »tigri« v tekmovanje vstopili z jasnim ciljem – prebiti se v Ligo ABA 1. Trenutno je znanih 10 od skupno 12 ekip, ki bodo sodelovale v tem regionalnem tekmovanju.

Moštvi, ki trenutno še ostajata neznanki, bosta določeni na julijski redni skupščini tekmovanja ali pa se bo izvedel dodatni kvalifikacijski turnir. Ekipe, ki bodo sodelovale v Ligi ABA 2, so: KK Sixt Primorska (SLO), KK Rogaška (SLO), KK Split (HRV), KK MZT Skopje (MAK), KK Sutjeska (ČG), KK Lovćen (ČG), KK Borac (SRB), KK Dynamic Beograd (SRB), KK Zrinjski (BiH), KK Bosna Royal (BiH).