DomovŠportBronxi postali državni prvaki

Bronxi postali državni prvaki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sanje malonogometnih delavcev iz Škofij so se končno uresničile. Pred polno dvorano Burja so Bronxi iz selekcije U15 premagali ekipo Ribnice in se veselili prvega klubskega naslova državnega prvaka.

Bronxi so angažirali vse svoje moči in organizirali dogodek, ki se ga ne bi sramovali v katerem koli športu niti v članski kategoriji. Pričakovanja so bila posledično visoka, vendar je končni obisk nekoliko presenetil tudi vedno optimistične domačine. Skoraj 700 bučnih navijačev na tekmi starejših dečkov je zagotovo mejnik, ki ga bo težko preseči.

Začetek tekme je pokazal, da so domači igralci v srečanje vstopili pod velikim pritiskom, kar so gostje izkoristili in v 6 minuti povedli. S časom so mladi Bronxi uredili svoje vrste in postajali vedno bolj nevarni. Aleksander Stanič je izzid hitro izenačil in z zadetek je ekipi dal dodatnih moči. V 15 minuti tekme je Enej Marsetič po samostojnem prodoru domače popeljal v vodstvo. Sledilo je še nekaj zgrešenih priložnosti domačih, kar so gostje kaznovali z izenačenjem tik pred koncem prvega polčasa.

Foto: Bronx Škofije

V drugem polčasu so domači na krilih navijačev pritiskali proti gostujočim vratom, vendar do zadetka ni prišlo. V 27 minuti pa je gostujoča obramba le klonila. Po lepi akciji celotne domače ekipe, je žogo v prazno mrežo zabil Marsetič. S svojim drugim zadetkom na tej tekmi je ekipi tlakoval pot do končnega zmagoslavja.

Mladi Bronxi so si nato ustvarili še nekaj izjemnih priložnosti vendar zadetka do konca tekme niso več dosegli. Kljub temu so ohranili mirno kri in gostom niso dovolili do novega izenačenja, saj bi le to pomenilo njihovo zmago v skupnem seštevku.

Zaključne minute tekme so potekale v izjemnem vzdušju polne dvorane, ki je dobesedno eksplodirala ob zadnjem pisku sirene. Sledili so trenutki izjemnega veselja  nato pa svečana podelitev. Bronxi so na zadnji tekmi le nadgradili kar so kazali že skozi redni del sezone.

Foto: Bronx Škofije

Odigrali so 18 tekem. Dvakrat so igrali neodločeno, le enkrat izgubili in kar 14 krat zmagali, zato so več kot zasluženo prejeli pokal za zmagovalca lige.

V tej sezoni so poleg odličnih ekip pri Bronxih izstopali tudi nekateri posamezniki. Dva od njih sta bila nagrajena tudi s strani zveze. Lukas Mačak je bil najboljši strelec v starostni kategoriji U13. Enak dosežek pa je uspel tudi Aleksandru Staniču v kategoriji U15.