DomovNoviceKoprčani do nove točke!

Koprčani do nove točke!

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometni obračun med Koprčani in Ribničani se je v koprski Bonifiki pred 1700 gledalci končal z neodločenim izidom 28:28 (16:15). Ribničani so po osvojeni točki znova zasedli prvo mesto na prvenstveni lestvici in imajo – ob dveh tekmah več – točko prednosti pred drugouvrščenimi Celjani, medtem ko so se Koprčani tretjeuvrščenim Velenjčanom približali na vsega točko.

Obračun v Bonifiki so bolje pričeli igralci iz dežele suhe robe in si po šestnajstih minutah priigrali dva gola prednosti (9:7), a so gostitelji odgovorili na najboljši možni način in jih pet minut kasneje ujeli (11:11), v 23. minuti pa po zadetkih Marka Matijaševiča in Adama Bratkoviča povedli s 13:11.

Do konca tekme se je nato odvijal ogorčen in neizprosen boj za vsak košček igrišča in jasno je bilo, da bodo v končnici odločale malenkosti, navdih posameznikov, kanček sreče …

V 57. minuti so bili tekmeci poravnani (26:26), v prelomnih trenutkih dvoboja pa je kazalo bolje Ribničanom, ki so v zadnji minuti – po golu Nika Henigmana – imeli prednost enega gola, poln izkupiček pa jim je v izdihljajih tekme odščipnil Bratkovič in z natančnim strelom s sedmih metrov izenačil na 28:28.

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Bratkovič z enajstimi in Aleks Vlah s šestimi goli, v ribniški pa sta Henigman in Blaž Nosan dosegla po šest zadetkov.

Koprska zasedba bo 21. in 22. aprila nastopila na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Ljutomeru. Naslednjo tekmo končnice bo igrala v sredo, 25. aprila, ko se bo v zaostali tekmi 2. kroga v gosteh pomerila s Celjem Pivovarno Laško, tri dni kasneje pa bo gostila velenjsko Gorenje.