DomovŠportCHEERLEADING: Danimir Azirović in Ela Sabadin med najboljšimi na svetu

CHEERLEADING: Danimir Azirović in Ela Sabadin med najboljšimi na svetu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Danimir Azirović in Ela Sabadin, člana Športnega kluba FlipCapris iz Kopra, sta na 9. svetovnem prvenstvu v cheerleadingu, ki je potekalo v Takasaki na Japonskem, v kategoriji partnerskih dvigov zasedla vrhunsko 4. mesto. Aktualna evropska prvaka sta s tem dokazala, da sodita tudi v sam svetovni vrh.

Na svetovnem prvenstvu v cheerleadingu, ki je potekalo med 11. in 12. novembrom v japonski Takasaki, je tekmovalo več kot 100 skupin iz 28. držav.

Foto: FlipCapris

Danimir Azirović in Ela Sabadin sta med 17 pari osvojila 4. mesto, saj jima je prvi dan višjo uvrstitev (zasedla sta 6. mesto) preprečila manjša poškodba. Drugo mesto, ki sta ga zasedla ob koncu tekmovanja, jima je tako prineslo skupno uvrstitev takoj pod stopničkami.

Članici slovenske reprezentance sta bili tudi Urša Balent in Kristina Etling iz ŠKD Frklje, ki sta v kategoriji cheer plesnih parov med 15 pari zasedli 6. mesto.

Naslednje svetovno prvenstvo v cheerleadingu bo leta 2019, za organizacijo pa se poleg Ekvadorja in Kazahstana poteguje tudi Slovenija.