DomovŠportRD Koper nizajo zmago za zmago

RD Koper nizajo zmago za zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani so včeraj odigrali tekmo 9. kroga proti direktnemu konkurentu – ekipi Krke iz Novega Mesta in si priigrali novo zmago.

Srečanje so otvorili igralci Kopra, ki so začeli previdno, saj je Dvorana Marof zanje tradicionalno neugoden teren. V 2. minuti je Pršina pri strelu s krila zadel Vrana v glavo, v naslednjem napadu pa se je poškodoval Rapotec. Gostje so tako vodili 2:1, v 6. minuti pa je domači igralec Jernej Papež zadel 7-metrovko. Minuto kasneje pa je Krečič Koprčane in popeljal v vodstvo.

Foto: RD Koper / Matia Ščukovt

Koprčani, ki so včeraj prikazali odlično odigro v obrambi, so uspešno preprečevali podaje na krožnega napadalca Didoviča. Nadvlada Kopra se je tako nadaljevala z goli Krečiča, Vlaha in Grzentiča. V samem zaključku prvega polčasa je s krila zabil še Rapotec, ki je skoraj celoten prvi polčas presedel zaradi udarca v koleno. Tik pred iztekom igralnega časa je jure Vran ubranil drugo 7-metrovko in na odmor so  koprski rokometaši odšli s prednostjo 13:20.

V drugem polčasu se Koprčani niso dali motiti, Vran je nadaljeval z odlično predstavo in v 33. minuti vknjižil svojo 10. obrambo. V 37. minuti je Vujović iz igre potegnil Vrana in v vrata poslal Kocjančiča. Sledilo je nekaj slabših minut Koprčanov, ki do 42. minute niso dosegli zadetka. V 45. minuti pa je Krečič mojstrsko prelisičil Tomića in v naslednjem napadu z natančnim strelom s tal povečal prednost na 18:27. Koprčani so tako vodstvo ohranili do konca tekme in tudi tokrat domov prinesli zmago.