DomovŠportDanašnji večer bo v Kopru znova košarkarsko obarvan

Današnji večer bo v Kopru znova košarkarsko obarvan

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Sobotni večer bo v Kopru znova košarkarsko obarvan. Sixt Primorska bo odigrala še drugo tekmo v mednarodnem tekmovanju Sixt Alpe Adria Cup. Na igrišče v Osnovni šoli Koper prihaja Zlatorog Laško. Tigri na tekmo že komaj čakajo.

To je razumljivo, saj so si z dobrim uvodom v pokal Sixt Alpe Adria in z zmago proti avstrijski ekipi Dukes Klosterneuburg tlakovali pot do novega nasprotnika. Hkrati so košarkarji Primorske med tednom slavili še v domačem prvenstvu, ko je z 80 : 78 v Novem mestu padla KrkaVzdušje v ekipi je odlično, tekme pa si sledijo v zares napornem ritmu.

Tigri imajo za sabo le eno tekmo na mednarodnem tekmovanju, Zlatorog na drugi strani že tri. Od tega dve gladki zmagi proti Osijeku in Dukesom iz Klosterneuburga. Laščani prav gotovo spadajo med najboljše košarkarske klube v državi, vodi pa jih izkušeni Aleš Pipan, ki je bil pred desetletjem tudi trener našega kapetana Vjekoslava Petroviča.

KK Primorska
Foto: KK Primorska

“Želimo si odigrati dobro tekmo in vsekakor gremo na zmago. Odlično je, da smo v sredo premagali Krko, toda to je sedaj že za nami. Osredotočeni smo na naslednje tekme in prva nas čaka že danes, ko pričakujemo tudi podporo gledalcev. Laško ima odlično ekipo in dobrega trenerja, ki se ga spomnim še iz časov, ko sva bila oba pri Slovanu. Napredujemo iz tekme v tekmo, vzdušje v ekipi je po dobrem začetku sezone odlično,” je o prihajajoči tekmi in vzdušju v ekipi povedal kapetan primorskih košarkarjev Vjekoslav Petrovič.

Aleksander Sekulič, trener Sixta Primorske, je priznal, da se prihajajoče tekme že zelo veselijo.

Po dolgem času nas čaka druga tekma v tekmovanju Sixt Alpe Adria Cup, česar se zelo veselimo. Laško igra v tem tekmovanju izvrstno, po kiksu na prvi tekmi so strnili svoje vrste in pokazali dobro igro na preostalih dveh. Razen slabega momenta v Osijeku in tekme proti Heliosu v domačem prvenstvu so vse ostale suvereno zmagali. Imajo dobro sestavljeno ekipo, ki so jo v primerjavi z lansko še nadgradili. A mi se želimo doma predstaviti v čim boljši luči in igrati najboljše, kar se da. Enostavno moramo dati vse od sebe, saj v Kopru gostujočim ekipam ne sme biti lahko.” *