DomovŠportDekleta na mednarodnem košarkarskem turnirju v Franciji

Dekleta na mednarodnem košarkarskem turnirju v Franciji

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

30. maja 2019 so se koprske košarkarice v spremstvu trenerja Siniše Drobnjaka odpravile na mednarodni košarkarski turnir (BVT Basketball tournament) v Francijo, natančneje mestece Tour de Pin v bližini Lyona.

Starejše pionirke so se na mednarodni turnir odpravile že drugo leto zapored. Tu so pridobile veliko novega znanja in izkušenj ter daleč od svojega domačega kraja ponesla ime Slovenije in Mestne občine Koper. Vse dni turnirja so se dekleta predstavljala pod slovensko ter zastavo Mestne občine Koper. Družinam, ki so jih gostile, in vsem organizatorjem turnirja so predstavile naše prelepe kraje in jih s pomočjo Mestne občine Koper tudi obdarile.

Dekleta imajo za seboj sedemletno zgodovino delovanja v pionirskih kategorijah v različnih košarkarskih klubih v Kopru. Zaradi lažje organizacije in delovanja ženske košarke so z letošnjim letom ustanovili novo Košarkarsko društvo košarka za vse Koper, namenjeno ženski košarki. Po vrnitvi domov so dekleta polna vtisov in lepih spominov ter že pridno trenirajo za naslednjo sezono.