DomovProsti časNa gorsko kolesarski maraton na Slavnik

Na gorsko kolesarski maraton na Slavnik

Prosti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

 

Razgibana pobočja Slavnika bodo prihodnjo nedeljo, 16. junija 2019, gostila pravo kolesarsko poslastico, ko se bodo udeleženci kolesarskega maratona podali v višave Slavnika.

519 udeležencev bo tekmovalo na treh trasah: 29-kilometrska trasa je izziv za mlajše, starejše in manj zahtevne kolesarje, srednja 50-kilometrska trasa ter dolga 81-kilometrska trasa pa za pripravljene rekreativne kolesarje. Zaradi lepega vremena je pričakovati še več kot 100 udeležencev na sedem kilometrov dolgi družinski trasi Lisički. Ta je namenjena predvsem družinam, otrokom in ostalim manj pripravljenim udeležencem. Zaradi omejenega števila mest in nižje prijavnine je priporočljiva prijava na maraton prek spleta. To lahko opravite samo še danes na spletni strani http://www.mtbslavnik.si/, kjer so tudi vse ostale podrobnosti dogodka.

Odlično bo poskrbljeno tudi za vse ostale obiskovalce maratona, saj bo v okolici potekal pester spremljevalni program. Pri vaškem domu v Hrpeljah bo potekal festival lokalnih mikropivovarjev, dišalo bo iz kotlov lokalnih društev, potekala bosta tudi animacijski in glasbeni program.

Foto: Kolesarsko društvo Raketa

Organizatorji dogodka so Kolesarsko društvo Raketa, PGD Materija in Občina Hrpelje-Kozina, podpirata pa ga glavna partnerja Dacia Trgo ABC Koper in Hotel Admiral ter ostali pokrovitelji: Adriatic Slovenica, Plama-pur, Provia, d. o. o., RCM, Garmin, Sandiline, ARC z Oshee, Sandiline, medijska pokrovitelja Radio in TV Koper ter številni lokalni podporniki dogodka.

Video dogodka je dostopen na: https://youtu.be/Rp8A55LNFAs