DomovŠportDrevi na Bonifiki finale nogometnega pokala

Drevi na Bonifiki finale nogometnega pokala

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper bo drevi ob 20.30 na Bonifiki gostil finale pokala Slovenije v nogometu, v katerem se bosta za lovoriko pomerila Olimpija in Domžale. V obeh taborih napovedujejo igro na zmago. Pred tem bo v Kopru ob 16. uri finale ženskega pokala, ob 18. uri pa mladinskega.

Za Olimpijo in Domžale šteje le zmaga. V prvenstvu so si Ljubljančani s tretjim in Domžalčani s četrtim mestom že zagotovili nastop v evropskih pokalih, zato bo tekma le priložnost za prestižno domačo pokalno lovoriko. Doslej je Olimpija pokal dobila štirikrat, a nazadnje v sezoni 2002/03, Domžalčani pa imajo v svojih vitrinah edini pokal iz sezone 2010/11.

Glede na sezono so v rahli prednosti Ljubljančani, ki so v prvenstvu dobili tri od štirih medsebojnih obračunov, a tekme so bile vselej zelo tesne, po drugi strani pa je ekipa iz prestolnice tudi pod pritiskom, saj je po dogajanju v sezoni zmaga takorekoč obvezna.

Obvestilo o zapori parkirišča za stadionom Bonifka

V ženskem finalu se bosta pomerili ekipi Teleing GMT Beltinci in Rudar Škale, v mladinskem pa Bravo Publikum in Maribor.

Koper prepričal z odlično športno infrastrukturo: Finale pokala spet na Bonifiki