DomovŠportNOGOMETNA VROČICA V KOPRU: Domžalčani na Bonifiki do pokalnega naslova

NOGOMETNA VROČICA V KOPRU: Domžalčani na Bonifiki do pokalnega naslova

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprski Bonifiki je bil včeraj odigran finale pokala Slovenije v nogometu. Slavili so nogometaši Domžal, ki so z 1 : 0 (0 : 0) premagali ljubljansko Olimpijo. Edini gol na tekmi je dosegel Gaber Dobrovoljc v 61. minuti. Za Domžale je to drugi naslov pokalnega prvaka.

Ozračje pred derbijem ekip iz Ljubljanske kotline se je pričelo segrevati že v popoldanskih urah, ko je koprske trge in ulice preplavilo okrog 2000 navijačev. S Titovega trga je  nato nekaj pred osmo uro zvečer proti Bonifiki krenila glasna navijaška povorka.

Domžalčanom že druga pokalna lovorika

Tako Ljubljančani kot Domžalčani so si že v prvenstvu priigrali mesto v kvalifikacijah evropskih tekmovanj, zato je bil tokrat to “le” boj za pokalno lovoriko. Na tekmi so se bolj izkazali varovanci trenerja Simona Rožmana, ki so bili konkretnejši in tudi sicer boljši nasprotnik.

Nabito poln stadion je dihal skupaj z nogometaši, ki so v borbi za prestižen naslov pokalnega prvaka na zelenici pustili še zadnje atome moči. 

Domžalčani so tako prišli do svoje druge pokalne lovorike, prvič so jo osvojili v sezoni 2010/11, Ljubljančani, ki so bržčas odigrali zadnjo tekmo pod vodstvom začasnega trenerja Safeta Hadžića, pa so ostali pri štirih naslovih pokalnih zmagovalcev.

Koprčani smo ponosni na Bonifiko, na kateri je odigrana večina pomembnejših tekem slovenskega nogometnega sveta. Odlična športna infrastruktura namreč nudi idealne pogoje za kakovostne treninge naših nogometašev in hkrati tudi za izvedbo vrhunskih nogometnih tekem. Prav zaradi odlične športne infrastrukture je NZS določila, da bo prizorišče finalnega dne pokalnih tekmovanj tudi letos Koper. 

Dobrovoljc popeljal Domžale do pokalnega naslova

Ekipi sta v prvem polčasu igrali bolj ali manj med obema kazenskima prostoroma, konkretnejši pa so bili Domžalčani, ki so večkrat ogrozili vrata Olimpije. Prvič že v peti minuti, ko je Žan Majer s prostega strela z leve strani oplazil prečko.

Po še nekaj nenatančnih strelih je v 32. minuti od daleč močno streljal še Ivan Firer, toda Rok Vodišek je bil na mestu. Olimpija je bila prvič nevarna v 33. minuti, ko je Danijel Miškić sprožil z roba kazenskega prostora, na mestu pa je bil Dejan Milić.

V drugem polčasu so Ljubljančani že v 55. minuti ostali brez Alexandruja Cretuja, ki je zaradi prekrška nad Ivanom Firerjem prejel drugi rumeni karton. V 61. minuti so Domžalčani izkoristili številčno prednost. Po kotu Majerja z leve strani je namreč s strelom z glavo za 1 : 0 zadel Gaber Dobrovoljc.

V nadaljevanju ob sicer borbeni predstavi pravih priložnosti ni bilo več, velja omeniti še strel Majerja v 68. minuti, ko je od daleč sprožil mimo gola, in Elvisa Bratanovića, ki je iz ugodnega položaja s slabim strelom končal obetaven protinapad. *