DomovŠportDrugo kolajno je prideskal Žan Košir

Drugo kolajno je prideskal Žan Košir

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Deskar Žan Košir je osvojil bron v paralelnem veleslalomu v Pyeongchangu. Gre za drugo slovensko olimpijsko kolajno na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji, potem ko je biatlonec Jakov Fak osvojil srebro na 20-kilometrski posamični preizkušnji. Košir je v današnjem malem finalu premagal Francoza Sylvaina Dufourja.

V polfinalu je 33-letnega Tržičana za vsega stotinko sekundo premagal 22-letni Lee Sang-ho iz Južne Koreje. Košir, ki je bil drugi v kvalifikacijah, je v osmini finala gladko premagal Kim Sang-kyuma iz Južne Koreje, nato pa še Stefana Baumeistra iz Nemčije.

Zmagal je Švicar Nevin Galmarini, ki je v drugem polfinalu izločil Dufourja, pred Sang-hojem.

 

Foto: arhiv ekoper.si

Nastopil je tudi Tim Mastnak, ki ga je v osmini finala izločil olimpijski podprvak iz Sočija 2014 in novi šampion Galmarini. Tam je izpadel tudi branilec naslova Vic Wild, ki nastopa za izbrano vrsto ruskih olimpijskih športnikov. Rok Marguč je s 17. izidom kvalifikacij za mesto in stotinko zaostal za izločilnimi boji.

Že pred tem se je v osmini finala med dekleti poslovila Gloria Kotnik. Za vsega tri stotinke sekunde jo je ugnala bronasta z iger v Sočiju 2014 Rusinja Aljona Zavarzina, ki je izredno nastopala do polfinala, v zadnjih dveh vožnjah pa odstopila.

Košir je za Slovenijo osvojil skupno 21. kolajno na zimskih olimpijskih igrah, enajsto bronasto. To je Koširjeva že tretja olimpijska medalja v karieri. Pred štirimi leti na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju je bil srebrn v paralelnem slalomu in bronast v paralelnem veleslalomu. V Pyeongchangu je bil na olimpijskem sporedu zgolj paralelni veleslalom.