DomovŠportKOLESARSKA DIRKA V IZOLI: Zapore cest tudi v Kopru

KOLESARSKA DIRKA V IZOLI: Zapore cest tudi v Kopru

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo se bo v Izoli s 5. veliko nagrado slovenske Istre začela kolesarska sezona v Sloveniji.  Kolesarji pa se bodo peljali tudi mimo Kopra. Zaradi dirke bodo na cestah veljale nekatere zapore cest.

Na startu bo okrog 180 kolesarjev iz več kot 20 držav in ekip, med njimi so tudi najmočnejše slovenske.

Kolesarska zveza Slovenije v nedeljo v sodelovanju z obalnimi občinami pripravlja že 5. Veliko nagrado slovenske Istre. Jubilejna peta izvedba dirke se bo začela ob 12. uri v Cankarjevem drevoredu v Izoli.

Trasa bo krožna in bo potekala na zdaj že klasični relaciji Izola-Gažon-Šmarje-Dragonja-Sečovlje-Izola. Foto: ekoper.si

Trasa bo krožna in bo potekala na zdaj že klasični relaciji Izola-Gažon-Šmarje-Dragonja-Sečovlje-Izola, kjer bodo kolesarji prevozili štiri kroge ter na koncu še tri zaključne kroge po sami Izoli. Skupna dolžina dirke bo 157 kilometrov. Trasa se kljub temu lahko spremeni, saj so za nedeljo napovedane zelo slabe vremenske razmere.

Na startu bo vseh pet slovenskih ekip, Adria Mobil, ki bo bržčas računala na vse najboljše kolesarje, Ljubljana Gusto Xaurum z mladima upoma Tadejem Pogačarjem in Žigo Jermanom, KK Kranj z nadebudnim Jako Primožičem, KK Grega Bole Bled ter KK Meblo Jogi. Manjkala ne bo niti zelo slovensko obarvana avstrijska ekipa My Bike Stevens, ki jo kot športni direktor vodi Luka Žele, v moštvu pa so Slovenci Rok Korošec, Matej Mugerli in Andi Bajc. Od tujih ekip bosta najbolj zanimivi italijanski Willier-Triestina in češki Elkov-Author. 

Foto: arhiv ekoper.si

Organizatorji obljubljajo zanimiv dogodek in opozarjajo voznike, ki se bodo peljali mimo trase na strpnost in potrpežljivost, saj bodo na nekaterih delih postavljene zapore cest. V Mestni občini Koper tako pričakujte, da bo na dan dirke potekala premična zapora, ki bo potekala mimo stadiona na Gažonu, skozi samo naselje in nato mimo križišča pri Treh lovcih. Kolesarji bodo pot prevozili trikrat, in sicer med 12. in 15. uro. Potek premične zapore:

  • kategorizirana javna pot 640 321 (občinska meja – Dolge njive) od občinske meje z Občino Izola do križišča s kategorizirano javno potjo 678 181 (Gažon – Dolge njive)
  • kategorizirana javna pot 678 181 (Gažon – Dolge njive) od križišča s kategorizirano javno potjo 640 321 (občinska meja – Dolge njive) do križišča s kategorizirano lokalno cesto 171 122 (odsek naselje Gažon – križišče  G1-11)
  • kategorizirana lokalna cesta 171 122 (odsek naselje Gažon – križišče G1-11) od križišča s kategorizirano javno potjo 678 181 (Gažon – Dolge njive) do križišča z državno glavno cesto 1. razreda G1-11 (odsek Slavček – MP Dragonja).