DomovŠportDvojica Macarol-Mrak do vodstva

Dvojica Macarol-Mrak do vodstva

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta danes v Miamiju na regati svetovnega pokala v olimpijskem dvosedu 470 pred jutrišnjo regato za medalje odjadrali zadnje tri plove. Veter je bil ponovno močan, kar Slovenkama ustreza, tako da sta z dvema zmagama in enim tretjim mestom prevzeli tudi vodstvo v skupni razvrstitvi.

 “Danes je vse tri regate prevladoval močan veter okoli 20 vozlov, v sunkih tudi do 25, tako da sva se kar dobro znašli, tudi startali sva dobro, hitrost je bila dobra, v krmo sva popravili malenkosti, zaradi katerih sva v prejšnjih dneh slabše odvozili. Za nama je res super dan in jutri greva z vsemi močmi v dirko za medalje, da obdrživa vodstvo,” je po prihodu na obalo povedala Mrakova.

Slovenski jadralki se v jutrišnjo regato za medalje odpravljata s skupnim izkupičkom 33 točk.

Slovenski jadralki se v jutrišnjo regato za medalje odpravljata s skupnim izkupičkom 33 točk, drugouvrščeni Nizozemki Afrodite Zegers in Anneloes van Veen jih imata 46, na tretjem mestu pa sta svetovni prvakinji Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska z enakim številom točk (46). Regata za medalje, ki bo na sporedu ob 21.15 po slovenskem času, prinaša dvojne točke.