DomovŠportSixt Primorska: Niz zmag prekinilo moštvo iz Rogaške

Sixt Primorska: Niz zmag prekinilo moštvo iz Rogaške

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so na vročem gostovanju pri aktualnih državnih podprvakih, moštvu Rogaške, doživeli poraz. Slatničani so »tigre« ugnali z 79:68, za Primorce pa je to šele četrti poraz na 15 tekmah Lige Nova KBM.

V Rogaški Slatini se je tako zaključil niz štirih zaporednih zmag primorskega moštva v državnem prvenstvu. Pred sobotno tekmo z državnimi podprvaki, so Primorci nazadnje izgubili 16. decembra na gostovanju pri Hopsih s Polzele.

Oslabljena ekipa Sixta Primorske, na parket nista stopila Nejc Zupan in Gregor Glas, oba ju namreč pesti poškodba gležnja, je tekmo z Rogaško začela nekoliko zadržano, posledično pa so bili »tigri« skozi celotno srečanje v podrejenem položaju. Ko je semafor v Rogaški Slatini kazal 43:34 za domačine, so se izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca nekoliko zbudili, z delnim izidom 14:2 prešli v vodstvo (48:45), a to ni ustavilo podprvakov.

Foto: KK Sixt Primorska

Pred zadnjim delom igre so vodili s petimi točkami razlike (50:55) in kljub temu, da so bili Primorci vseskozi blizu, sta vprašljiva sodniška odločitev pri borbi Alena Hodžića za žogo ter tehnična napaka Golemca, tehtnico dokončno nagnila na stran Rogaške. Vodstvo domačih je pred koncem tekme naraslo že na 14 točk, na koncu pa so Slatničani slavili zmago z 79:68.

Tekma je bila seveda nepomembna za košarkarje Sixta Primorske, ki so si mesto v drugem delu Lige Nova KBM že zagotovili, so pa zato z zmago med najboljših osem ekip Lige Nova KBM skočili tudi igralci Rogaške.

Najboljšo predstavo sezone je z 20 točkami prikazal Gezim Morina, Marijan Čakarun pa je dodal 15 točk in pet skokov. Med strelce so se vpisali vsi košarkarji, ki so v soboto stopili na parket, zaigrala nista le prej omenjena Zupan in Glas.

Primorci se v sredo vračajo na domači parket, v Areno Bonifika pa prihajajo košarkarji Splita. Tekma Druge divizije Lige ABA z ekipo iz največjega dalmatinskega mesta se bo v koprski lepotici začela ob 18. uri. Čez teden dni pa bodo »tigri« domačo tekmo Lige Nova KBM odigrali v Športni dvorani Lucija – na Dnevu primorske košarke se bodo ob 17.45 pomerili s Helios Suns, ob 20.30 pa bo sledila še tekma 19. kola 2. SKL med Portorožem in Grosupljim.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Čestitke Rogaški za zasluženo zmago. Mentalno in fizično nismo bili prisotni na tej tekmi, kar je povsem razumljivo, vendar tako ne smemo izgledati na parketu. Tudi tekme brez rezultatskega pomena moramo odigrati bolj zbrano.«

Gezim Morina, igralec KK Sixt Primorska: »Čestitke Rogaški za zasluženo zmago. V tekmo nismo vstopili osredotočeni, Slatničanom smo pustili, da dosežejo preveč lahkih košev in zadenejo preveč odprtih metov za tri točke. Tudi v napadu nismo bili zbrani, nasprotniki pa so uspešno kaznovali naše napake.«