DomovŠportEUROFEST: Danes polfinalni obračuni

EUROFEST: Danes polfinalni obračuni

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Medtem ko sonce ponovno pripeka še malce močneje, so udeleženci Eurofesta zadovoljni, da igrajo tudi v klimatizirani Areni Bonifika – tekmovalci so večkrat pohvalili nadstandardno infrastrukturo, ki jo Koper ponuja.

Poleg tega so navdušeni tudi nad dejstvom, da jim bližina morja omogoča osvežitev med napornimi tekmami. Program, ki je tako tekmovalni kot tudi večerni, zabavni, gre s polno paro naprej.

Tekmovanje se je že prevesilo v sklepno fazo, saj so danes na vrsti polfinalne tekme, jutri pa sledijo finalni obračuni v vseh kategorijah. 

Prva faza Eurofesta se je že sklenila. Foto: ekoper.si

Ne glede na končni razplet pa je letos veliko pozornosti pritegnilo sodelovanje nove francoske ekipe – akademije slavnega rokometaša Nikole Karabatića. Svetovni zvezdnik rokometa, ki je s ‘trikolorji’ po dvakrat zmagal na olimpijskih igrah in evropskih prvenstvih ter kar štirikrat postal svetovni prvak, že leta skrbi tudi za mlajše rodove rokometašev.

»Akademija Nikole Karabatića obstaja že 11 let, namenjena pa je mladim med devetim in devetnajstim letom  starosti. Bolj aktivni smo poleti, ko imamo rokometne tabore. Enega od teh že tri leta prirejamo v bližnjem Umagu. Na Eurofestu naše barve zastopa 53 rokometašev in 10 odraslih. Prihajamo z vseh koncev Francije – Montpellierja, Pariza, Strasbourga … Na Eurofestu smo prvič in smo zelo zadovoljni. Mesto Koper je zelo lepo, uradna otvoritev festivala je bila odlična in za nameček se vsak dan kopamo v morju,« je povedal Mohamed Boudiaf, ki skrbi za naslednike enega najboljših igralcev v zgodovini svetovnega rokometa. Zanimivo pa je tudi ime akademije, saj se uradni naziv glasi Ateljeji športne vzgoje.

Eurofest se odlično prepleta z zabavo. Foto: Vojko Rotar

Tekmovanje na 25. Eurofestu se še najprej lepo izmenjuje z zabavo. Po včerajšnjem izboru najlepše rokometašice in rokometaša, nastopu deklet pod mentorstvom Lee Sirk, ki so skrbele za glasbeno kuliso, in odpetih pesmih dalmatinske klape Capris boste danes lahko spremljali dobrodelni kulinarični večer v kavarni Kapitanija.