DomovŠportEurofest v polnem teku

Eurofest v polnem teku

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprske ulice so v teh dneh polne življenja. Kamorkoli seže pogled, je moč zaznati barvito okolico, prijetno in prijateljsko vzdušje. Tega soustvarjajo rokometašice in rokometaši iz 155 ekip iz 16 držav, ki jih je včeraj presenetil prav posebni obisk. Tekmovanje je že v polnem zagonu, vroče ure med tekmami pa mladi športniki radi izkoristijo na različne načine.

Nekateri se odločijo, da bodo težke noge spočili nekje v senci, drugi pa se raje odločijo za osvežilen skok v morje. Posamezne skupine so si privoščile izlet z ladjo ob slovenski obali in celo obisk Postojnske jame. Sodelujočim je omogočeno tudi učenje letenja v posebnem vetrovniku. Širok spekter ponujenih aktivnosti in atraktivna ponudba skrbita, da v vročih urah med napornimi tekmami rokometašicam in rokometašem nikakor ni dolgčas.

V Kopru se je znašla tudi rokometna legenda Abas Arslanagić.

Obisk prav posebnega človeka

Eurofest je bil včeraj deležen prav posebnega obiska. V Kopru se je znašla rokometna legenda – Abas Arslanagić. Vratar, ki je leta 1972 z Jugoslavijo osvojil olimpijsko zlato medaljo, se je v zgodovino zapisal kot inovator na igralnem mestu čuvaja mreže. Kot igralec, trener in selektor (Jugoslavija, Hrvaška, Katar, Bosna in Hercegovina) je na reprezentančnem nivoju osvojil medalje tudi na svetovnih in evropskih prvenstvih, uspešen je bil tudi na klubskem nivoju.

Pisana druščina letošnjega Eurofesta. Foto: Vojko Rotar

Osebje Eurofesta se sicer še naprej trudi po svojih močeh, da zadovolji želje vseh gostov in udeležencev, kar skupno znaša skoraj 3000 ljudi. Gneča prvih dni pa se počasi umirja, saj so informacijske točke precej manj oblegane kot prve dni festivala.

V programu je med drugim predviden tudi ribji piknik za trenerje, spremljevalce, sodnike, voznike, zdravstveno in ostalo strokovno osebje evropskega rokometnega festivala. Za tiste, ki več ur na dan preživijo na zunanjih igriščih, so organizatorji priskrbeli senčnike in elegantne klobuke, primerna zaloge vode pa je že nekakšen samoumeven del športne opreme za vse nastopajoče.

Letošnjega Eurofesta se je udeležilo 155 ekip iz 16 držav. Foto: Vojko Rotar

Jutri premierna tekma na vozičkih

Po včerajšnjih karaokah in disco partyju je danes na vrsti izbor najlepše in najlepšega na letošnjem Eurofestu, z zanimanjem pa pričakujemo tudi rokometno tekmo na vozičkih, ki bo na naših tleh izvedena premierno in je na sporedu v petek ob 21.30.

Rezultati predtekmovanja in vse ostale ažurne informacije so na voljo na spletnem mestu in Facebook profilu 25. Eurofesta.

Športniki, ki tvorijo pisano druščino, so v preteklih dneh v Kopru pričarali prav posebno vzdušje in ulicam z že tako živahnim mediteranskim utripom vdihnili dodatnega življenja. S svojo razposajenostjo so tako uspeli ustvariti zdrav športno-tekmovalni ambient, ki pa v prvi vrsti nosi pomembno sporočilno vrednost. Slednjo je najti predvsem v druženju in spodbujanju multikulturnostiEurofest s svojo zasedbo omenjenemu služi kot na pladnju.