DomovŠportEUROFEST: V Koper prihaja več kot 230 ekip iz celotnega sveta

EUROFEST: V Koper prihaja več kot 230 ekip iz celotnega sveta

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tradicionalni Eurofest, ki bo letos potekal od 3. julija do 8. julija 2018 v Kopru je dosegel rekordno število prijav.

“Na festival se je prijavilo več kot 230 ekip iz celotnega sveta. Največ prijavljenih ekip prihaja iz Francije – dežele večkratnih Svetovnih in Evropskih rokometnih prvakov. Pohvalimo se lahko tudi s štiriinšestdesetimi izjemnimi sodniki iz Slovenije, Avstrije, Srbije, Hrvaške, Švedske, Bosne in Hercegovine, Italije in Irana, ki bodo odločali o napetih tekmah,” so sporočili organizatorji.

Dogajanje kar na devetih rokometnih igriščih

Kot pravijo, bo zaradi tako ogromnega števila ljudi, dogajanje razporejeno na kar 9 rokometnih igrišč, na katerih bodo ekipe izkazovale svojo strast in predanost do tega športa. Po odigranih tekmah imajo pripravljen pester večerni spremljevalni program. Ne bo manjkalo karaok, Prleške in Kraške tržnice, tradicionalnega izbora Miss in Mister festivala, ter še mnogo več.

Letošnja novost bo Festival plesa in glasbe

Da bi države spodbudili k prijavam in jih tako še bolj kulturno povezali, so za vsako skupino (folklorno, plesno, pevsko, itd.), ki jo bodo ekipe pripeljale s seboj, zagotovili brezplačno nastanitev, tako za njih, kot tudi za ekipo, v KS Bertoki in KS Vanganel.

Organizatorji tudi letos vabijo prostovoljce, da se jim pridružijo v organizacijskem odboru. Prijave sprejemajo na na elektronskem naslovu: info@eurofest.si.