DomovŠportPriljubljene igre City Games se kmalu vračajo v Koper

Priljubljene igre City Games se kmalu vračajo v Koper

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po osmih uspešnih sezonah in 278 dogodkih priljubljene poletne igre za vse generacije – City Games v svojo deveto sezono vstopajo kot ugleden mednarodni projekt. Turneja iger se letos začenja v Đakovem na Hrvaškem, in sicer 15. junija, teden kasneje, 22. junija, pa igre gostimo tudi v Kopru, kjer se bo naša ekipa skušala uvrstiti v nadaljnje tekmovanje.

V Sloveniji se bo sezona City Games odprla ravno v Kopru, ki bo priljubljene igre gostil 22. junija ob 19.30 na kopališču Žusterna, in to že četrto leto zapored. Želja, da bi v največjem slovenskem obalnem mestu City Games postal tradicija, se tako uresničuje tudi v tem letu. Mestna občina Koper v sodelovanju z Adrio Events pripravlja nepozaben spektakel, ki bo zanimiv ne samo za sodelujoče, temveč tudi za gledalce in obiskovalce. Teh pričakujejo kar nekaj, saj bo tudi letos vstop prost.

Tokrat se bodo ekipe na športno-zabavnem dogodku pomerile na enem izmed treh slovenskih challengerjev, kjer se bodo borile za vstopnico za slovenski finale, ki bo 17. avgusta v Kranju. Ekipe, ki se bodo pomerile v šestih tradicionalnih igrah, preoblečenih v moderno in zabavno shemo, bodo sestavljene iz šestih članov, od katerih morata vsaj dve biti predstavnici nežnejšega spola. »Pozivamo športnike ter rekreativce in ljubitelje dobre zabave, da se prijavijo na igre in predstavljajo svoje mesto na igrah. Z malo spretnosti in ekipnega duha se lahko prav vi znajdete v finalu in predstavljate svojo državo. Vsekakor pa pridite navijati za svojo ekipe in jim tako pomagajte na poti do zmage,« je k prijavi pozval avtor in direktor projekta Miroslav Krzyk. Na igrah namreč vsako leto poleg ljubiteljev športa sodelujejo tudi profesionalni športniki. Na slovenskih terenih smo tako v preteklosti lahko spremljali uspešno odbojkarico Simono Fabjan, telovadca Roka Klavoro, plavalce, ki so nastopili na olimpijskih igrah, Emila Tahiroviča, Martina Baua, Nastjo Govejšek in številne druge.

»Slovenski prvak se bo kvalificiral v veliki mednarodni finale, ki bo leta 2020 v Luksemburgu. Cilj povsem novega formata tekmovanja je obiti balkanske meje in se razširiti po vsej Evropi, s čimer se bo projekt City Games po popularnosti lahko povsem konkurenčno primerjal z nekdaj oboževanimi Igrami brez meja. V Luksemburgu bo slovenska ekipa ena izmed 16 evropskih držav, ki se bodo potegovale za naslov najboljšega na igrah. Šest televizijskih oddaj iz Luksemburga bo predvajanih v številnih državah,« je še zaključil Krzyk.

O priljubljenosti iger City Games zgovorno priča podatek, da bodo te v letošnji izvedbi obiskale 35 različnih lokacij v več državah, na njih pa bo nastopilo okrog 150 ekip. City Games bo na športnih terenih v živo spremljalo več kot 50 tisoč gledalcev, v lanskem letu pa si jih je na devetih televizijskih postajah na malih ekranih ogledalo 10 milijonov ljudi.

Za več informacij obiščite uradno spletno stran, igre pa lahko spremljate tudi na njihovem uradnem Facebooku in Instagramu.